Saskia Wulterkens is enthousiast over het eerste Follow Your Dream Festival. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Saskia Wulterkens is enthousiast over het eerste Follow Your Dream Festival. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Follow your dream voor alle creatieve jongeren

  •   keer gelezen

Het Cultuurhuis en het jongerenopbouwwerk Oudewater hebben een nieuw initiatief opgezet. Creatieve workshops voor jongeren met de naam Follow Your Dream. Ze werken samen met allerlei organisaties en clubs. Tijdens Heksen in Touw zullen de jongeren op het podium hun kunsten vertonen.


Oudewater – In de hele maand juni zullen er diverse workshops op diverse locaties worden gegeven. Coördinator van het Cultuurhuis Saskia Wulterkens legt uit dat het een laagdrempelige manier is voor de jeugd om kennis te maken met allerhande creatieve workshops. “De kosten zijn expres laag gehouden, slechts 5 euro voor een complete workshop van een aantal avonden, zodat het voor alle jeugd mogelijk is om mee te doen.” Het aanbod is heel divers. Neem bijvoorbeeld de workshop filmen, in twee avonden leer je een film of vlog te maken, samen met een echte cameraman. Of de workshop musicproducer. Je leert beats te maken op je tablet of laptop en leert alle ins en outs om een coole track te maken. Totaal worden er zeven verschillende workshops aangeboden met ook zang, dans, Rappen, Dj-en, en een gratis kennismaking met scouting. Alle workshops eindigen dus op het podium bij Heksen in Touw.

“Dit project is voor iedereen een bijzonder mooie kans om iets heel leuks te gaan doen! De samenwerking met Muziekhuis Oudewater, Heksen in Touw, Max dance, D-joy en de Scouting kun je wel uniek noemen”, zegt Saskia blij. Ook Ferm Werk heeft een rol. Het kan voor deelnemers die door willen gaan erna een rol spelen als er financieel weinig te besteden is voor dit soort clubs en activiteiten. Er zijn vanuit de gemeente mogelijkheden minima te ondersteunen. Ferm Werk zal op de markt bij Heksen in Touw met een kraam aanwezig zijn voor informatie hierover. Saskia vertelt dat de aanmeldingen voor de workshops al binnenlopen. “Geef je dus snel op en mis deze kans niet om je dromen waar te maken!” Mail naar ht@jeugd-punt.nl of saskia.wulterkens@bibliotheekhgh.nl.

Opgeven kan tot en met 31 mei.

Op zaterdag 29 juni vindt in de binnenstad van Oudewater de eerste editie van Heksen in Touw plaats. Tijdens deze jaarmarkt zijn er allerlei activiteiten, een Verenigingenmarkt en ook een talentenpodium voor de jeugd van Oudewater. In de weken vóór het festival vinden er verschillende cursussen en workshops plaats zodat jongelui van 8 tot en met 16 jaar klaar worden gestoomd om op 29 juni een spetterend optreden te geven. Opgave en info over het volledige programma zie www.cultuurhuisoudewater.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten