Foto:

Barcelona winnaar Champions League

  •   keer gelezen

Montfoort - Donderdag 30 mei was het dan eindelijk zover. Na een spannende voorjaarscompetitie was het tijd voor de finale wedstrijden van de Champions League op het sportpark Hofland.


Ook de voorjaarscompetitie werd gestart met 7 teams aan de Montfoortse Champions League  competitie. Na 14 speelronde waren het de teams Barcelona en Bayern München, welke resp. geëindigd waren als nummer 1 en 2 in de competitie, welke de strijd mochten aan gaan voor de cup met de grote oren. 

Beide teams speelde in de competitie al 2x tegen elkaar en deze wedstrijden eindigde in een gelijk spel en een kleine overwinning voor Barcelona. Het beloofde dus een spannende finale te worden…… Echter al snel werd duidelijk dat Bayern München deze dag niet de vorm had en het gemis van Tim de goaltjes dief werd al snel voelbaar. Barcelona met de razend snelle Jason in de gelederen liep al snel uit naar een ruime voorsprong, welke geen moment meer in gevaar kwam. Met een 12-3 eindstand is Barcelona de terechte kampioen van deze voorjaars editie.   
 
Voor plek 3 en 4 was er de strijd tussen Borussia Dortmund en Chelsea. Ook deze wedstrijd beloofde op papier een spannende eindstrijd te worden, echter ook hier gooide de afwezigheid van Chelsea topscoorder Dyon roet in het eten. Met een 10-2 eindstand pakte Dortmund het brons.

Voor de 5e t/m 7e de plek werd er een onderling mini toernooitje gespeeld. Hier bleek Juventus over de langste adem te beschikken door op doelsaldo de 5e plek op te eisen net voor Inter Milan en Liverpool de nummer 7 van deze finale dag. 

Top gedaan en nu op naar de Jo8 competitie…..  
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten