Een vroege 'generale repetitie' in eigen tuin voor de organisatoren vanuit de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard. (Foto: Lysette Verwegen)
Een vroege 'generale repetitie' in eigen tuin voor de organisatoren vanuit de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard. (Foto: Lysette Verwegen)

Gezelligheid en ontmoetingen

Algemeen 92 keer gelezen

Lysette VerwegenHet begon in 2017 als een activiteit in het kader van het jubileum van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard. Maar ‘Eten in ‘t wit’ bleek zo’n succes, dat en tweede editie niet uit kon blijven. Op zaterdag 29 juni is het zover: eten, drinken, gezelligheid en ontmoetingen aan lange tafels op een bijzondere plek in de stad.

IJSSELSTEIN – De eerste plek was ook al bijzonder: in de piste van Circus Renz. “Vanwege het weer konden de tafels niet in de winkelstraat worden neergezet en zijn we op het laatste moment uitgeweken naar de circustent”, vertellen de mannen. Het werd een geweldige avond voor de 400 deelnemers met een onverwachte trapezeact boven de tafels. “En een uitdaging”, volgens Linda, de enige vrouw die voor dit evenement voor de smaakvolle aankleding zorgt. “We moesten de piste gereed maken, snel opbouwen na de laatste voorstelling en even snel weer afbouwen na het eten voor de volgende voorstelling.” Dat zal dit jaar niet nodig zijn: “We hebben nu op alles gerekend en een extra tent besteld voor als het weer niet meewerkt. Tot windkracht acht gaat alles gewoon door en kunnen we zelfs 600 deelnemers kwijt; 200 meer dan de eerste keer”, vertellen de mannen.
Ditmaal is ook de voorbereidingstijd langer. “Dat is prettig, ook al hebben we inmiddels een goed draaiboek als basis. Zelfs het contact met een weerexpert hoort erbij; hij kan zelfs de motregen al voorspellen.”

De eerste kaarten zijn al verkocht. “We kregen zoveel leuke reacties dat een tweede editie niet uit kon blijven. We zijn slaaf van ons eigen succes”, grappen ze. Maar over de volgende editie in 2021 wordt al nagedacht. Het eten aan lange tafels, entertainment, een speelhoek voor de kinderen, vrij plaatsnemen aan feestelijk wit gedekte tafels: “Het was een feest! En zo leuk om alle gasten in het wit gekleed te zien. Heel bijzonder, maar ook omdat het feest tot zoveel leuke ontmoetingen leidde. Er zijn vriendschappen ontstaan tussen mensen die elkaar amper kenden, want aan tafel zat echt de dwarsdoorsnede van heel IJsselstein.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws gisteren
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20