De gidsen van Staatsbosbeheer laten de deelnemers de mooiste plekken op het buitendijkse riviereiland in de Lek zien. (Foto: Staatsbosbeheer)
De gidsen van Staatsbosbeheer laten de deelnemers de mooiste plekken op het buitendijkse riviereiland in de Lek zien. (Foto: Staatsbosbeheer) Foto: Staatsbosbeheer

Riviernatuur De Bol in de avond

Algemeen 292 keer gelezen

Lopik - Staatsbosbeheer organiseert, in samenwerking met natuurmuseum de Wielewaal, op donderdag 13 juni om 19.30 uur een bezoek aan het natuurmuseum en een ontdekkingstocht op riviereiland De Bol in de Lek. Door de invloed van eb en vloed van de rivier toont het eiland ook in de avonduren een grote variatie aan natuur.
De deelnemers bezoeken eerst het museum waar tijdens een kopje koffie de ontstaansgeschiedenis van het museum wordt verteld. In het natuurmuseum zijn exposities van dieren en muurschilderingen van vergezichten uit de omgeving te zien. Na het bezoek aan het museum vertrekken de deelnemers samen met de gidsen naar De Bol.
Het buitendijkse natuurgebied is net een openluchtmuseum. De gidsen laten de deelnemers de mooiste plekken op het eiland zien. Zo zijn er nog levende rivierduinen en zijn er door de rivier stijlrandjes en kreken gevormd. Juist hier zijn vele bijzondere dieren te vinden zoals de oeverzwaluw, graafbijen en graafwespen.
Deze activiteit begint om 19.00 uur bij het Natuurmuseum de Wielewaal aan de Tiendweg 26 te Willige Langerak. De wandelexcursie inclusief museum bezoek duurt ongeveer 3 uur. De wandeling op zich is 4 kilometer en duurt 1,5 uur. De kosten zijn 10 euro; kinderen tot 12 jaar 4 euro, inclusief consumptie. Deelnemers dienen zich op te geven via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13