De heer en mevrouw Rijneveld van campererf De Willige Waard zijn maar wat blij met hun landelijke tweede plaats en eerste plaats in de provincie Utrecht. (|Foto: gemeente Lopik)
De heer en mevrouw Rijneveld van campererf De Willige Waard zijn maar wat blij met hun landelijke tweede plaats en eerste plaats in de provincie Utrecht. (|Foto: gemeente Lopik) Foto: Gemeente Lopik

De Willige Waard bijna beste camperlocatie van Nederland

Algemeen 323 keer gelezen

Campercontact, het camperplaatsenplatform van de NKC, geeft camperlocatie De Willige Waard in Willige Langerak met een score van 9.6 een bijna perfecte score. Op een haar na was campererf De Willige Waard nummer 1 van Nederland geworden. Evenveel punten, maar iets minder reviews betekende de tweede plaats en zeker de titel beste locatie in de provincie Utrecht.

WILLIGE LANGERAK/LOPIK - Camperlocatie De Willige Waard bestaat pas sinds begin 2018, maar is al niet meer weg te denken uit het verblijfsrecreatief aanbod binnen de gemeente Lopik. Wethouder Johan van Everdingen van toerisme en recreatie zegt dan ook hartstikke trots te zijn op de familie Rijneveld die deze eervolle plek in de wacht sleepte. “Een mooi voorbeeld voor andere recreatieondernemers. Graag ziet Lopik op nog meer boerenerven camperlocaties verrijzen. Voor mogelijkheden kunnen zij contact opnemen met onze adviseur recreatie en toerisme Gerard Weck.”
Gasten laten niet alleen uit hun score waardering blijken. Ook op de website van deze camperlocatie laten zij waarderende woorden achter. Bijvoorbeeld Mogg uit Groot Britannië roemt de plek als een kleine oase, met een warm welkom door de eigenaren en goed verzorgde voorzieningen als elektriciteit, sanitair. Zij noemen het de beste camperlocatie tot nu roe gedurende wekenlang toeren. “Found this little oasis as we were exploring the area. A warm and friendly welcome from our hosts. Electrics, and pleasant shower and toilet with washing up facilities and lots of local information. Best camping spot of our weeks touring so far.”
Veel gasten roemen in hun recensies ook de kwaliteit van het landschap met prachtige wandel- en fietsroutes. De ligging van De Willige Waard in de Lopikerwaard op de grens met de Krimpener- en Alblasserwaard is prachtig en biedt vele recreatiemogelijkheden. Dichtbij kronkelt de rivier de Lek waar recreanten kunnen genieten van fraaie uiterwaarden, besloten oeverwallen, strandjes en scheepvaart. In het gebied wisselen open polderland en kilometers lange lintbebouwing elkaar af. Zilverstad Schoonhoven is lopend en per fiets bereikbaar. Fietsen naar Oudewater met zijn Heksenwaag en touwmuseum kan ook, net als in Schoonhoven de Lek oversteken met de veerpont en genieten van al het moois dat de pontjesroute onderweg biedt.

Campererf De Willige Waard ligt aan de Lekdijk West 76 in de gemeente Lopik. Voor alle informatie: www.dewilligewaard.nl. De website www.lopiknatuurlek.nl biedt informatie over de omgeving voor toeristen, fietsers en wandelaars, en natuurlijk eigen inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37