Grande finale met beide orkesten
Grande finale met beide orkesten Foto: Linfano

Dubbelconcert Linfano en schoolorkest Prins Clausschool

Algemeen 162 keer gelezen

Zaterdag 15 juni zat het Trefpunt in Linschoten helemaal vol met publiek voor het Dubbelconcert van het leerlingenorkest van Linfano en het schoolorkest van de Prins Clausschool. Wat een geweldige avond!

Vincent Verhage, koperdocent bij Linfano, geeft muziekles in de groepen 5, 6 en 7 op de Prins Clausschool. De leerlingen maken kennis met muziek en leren zo een (fanfare)instrument bespelen. Deze kinderen krijgen elke week klassikaal muziekles op school. De Prins Clausschool gebruikt hiervoor geld van de subsidie uit het Fonds voor Cultuurparticipatie. De kinderen spelen op instrumenten welke beschikbaar zijn gesteld door het Stichting Instrumentendepot Leerorkest én door Linfano. Voor de kinderen die wat fanatieker zijn is er een schoolorkest opgericht. Zij repeteren elke dinsdagmiddag na schooltijd onder leiding van Vincent Verhage. Ze treden op bij schoolactiviteiten zoals de kerstviering en sinterklaas. Nu speelden ze voor het eerst een concert buiten de school.

De avond werd gestart door het schoolorkest. Ze speelden onder andere The Bare Necessities uit Junglebook en The Beetle Blues. Fantastisch om te horen hoe muzikaal deze kinderen zijn!

Daarna liet Thomas Busscher, leerling van Linfano én de Prins Clausschool, horen dat de muzieklessen van Linfano hun vruchten afwerpen. Hij was die middag namelijk cum laude geslaagd voor zijn muziekdiploma A op trombone, heel knap! Hij speelde twee solowerken die hij voor zijn examen had gespeeld. Hij krijgt les op de muziekopleiding van Linfano. Leerlingen krijgen elke week individueel les door professionele docenten en komen daarnaast wekelijks bij elkaar om met het leerlingenorkest te oefenen.

Na de pauze in het inmiddels tropisch warme Trefpunt, ging het leerlingenorkest van Linfano onder leiding van Olaf Schipper verder met het toepasselijke Tropical Heat. Daarnaast speelden ze onder andere Chesters Chase en een vierdelig werk Mixed Bag. Als Grande Finale werden beide orkesten samengevoegd tot één grote fanfare (inclusief klarinet en violen- hoe leuk is dat!) en werd er afgesloten met de Cool Rock. De staande ovatie van het publiek was dan ook dik verdiend! Leuk was dat een aantal kinderen uit het schoolorkest zich direct opgaven voor een kennismaking les bij Linfano.

Ook nieuwsgierig geworden over muziekles bij Linfano? Kijk dan op www.linfano.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23