De beste springers in de verschillende categorieën met hun bokalen. De verschillen waren soms minimaal. (Foto: Polsstokbond Holland)
De beste springers in de verschillende categorieën met hun bokalen. De verschillen waren soms minimaal. (Foto: Polsstokbond Holland)

Polsstokwedstrijden op Vlister schansen zomers en spectaculair

Algemeen 93 keer gelezen

Onder zomerse omstandigheden werd er afgelopen zaterdag ver gesprongen met de polsstok op de schansen van polsstokclub De Vlist om de De Samenwerking-bokalen. Zeker in de finales werd er fel gestreden om de hoogste ereplaatsen.

Lopikerwaard - Bij de senioren wist met een minimaal verschil Rian Baas (Utrecht) uiteindelijk te winnen van Wilco van Amerongen uit Benschop. Baas zegevierde met 20.20 meter, terwijl Van Amerongen daar een luttele centimeter achter bleef. Zij werden gevolgd door de broers uit Vlist Wouter van Midden (20.03 meter) en Thomas van Midden (19.83 meter). Elke sprong in de finale leverde spannende momenten op, was het verder of net niet? Rian Baas ging als eerste de finale in ging met 20.08 meter en verbeterde zich naar 20.20 meter en won daardoor voor de derde keer de Samewerkingsbokaal. Jaco de Groot (Woerden) stelde teleur en kwam niet verder dan 19.67 meter. Dit liet wel zien dat het een erg sterke wedstrijd was.

Dames

Bij de dames liet Dymphie Baas-van Rooijen uit Oudewater zien dat ze nog steeds de beste is. Haar 16.71 meter was te ver voor Demi Groothedde uit Jaarsveld die het bracht tot 14.26 meter en de Haastrechtse Julia van Eijk met 14.02 meter. Bij de meisjes was de strijd een stuk spannender. Met een prachtig persoonlijk record van 14.22 meter eindigde Thalina van der Wind uit Snelrewaard voor Laura Maaijen uit Haastrecht, 13.89 meter en Suzanne Mulder uit Vlist, 13.38 meter.

Junioren

Ook bij de junioren en jongens was het tot het laatst zeer spannend. Benschopper Reinier Overbeek (19.56 meter) won met een kampioenschapsrecord van Lucas van Eijk (19,13 meter) en Chris Anker (17,94 meter). Beide Vlistenaren waren dicht bij hun beste prestatie en dat leverde prachtig strijd op in de finale. Mark van der Horst (Schoonhoven) wilde weer graag winnen op zijn eigen schans. Zijn 17.13 meter leverde hem een mooie 2e plaats op. Hij bleef nog wel achter op Guus Hoogland (Montfoort), die een nieuw persoonlijk record vestigde met een prachtige 17.88 meter.

‘s Middags

Ook in de middagwedstrijd werden door de gunstige omstandigheden veel prachtige sprongen gemaakt die vele persoonlijke records opleverde, zo ook bij de jeugdspringertjes die fanatiek om de De Samewerking-bekers streden. Het publiek genoot dubbel van de mooie sport, het heerlijke weer en een prachtige wedstrijd. De volgende wedstrijden zijn in Jaarsveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25