Gijsbert Klein en Marian van Schipstal, de nog huidige voorzitters van MSV’19 en v.v. Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
Gijsbert Klein en Marian van Schipstal, de nog huidige voorzitters van MSV’19 en v.v. Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

MSV’19 en vv Montfoort samen verder

  •   keer gelezen

Een spannende, enerverende en soms emotionele periode die de bestuurders van vv Montfoort en MSV’19 de afgelopen maanden moesten doorstaan. Komend seizoen gaan ze samen verder en heeft Montfoort nog maar één voetbalvereniging: Montfoort SV ‘19, waarbij SV staat voor Samen Verder.


Montfoort - Het is dinsdagavond 11 juni als in de kantines van v.v. Montfoort en MSV’19 de Algemene Ledenvergadering wordt gehouden en leden hun stem uitbrengen over de voorgestelde fusie. MSV’19 voorzitter Gijsbert Klein laat, samen met v.v. Montfoort voorzitter Marian van Schipstal, het hele proces nog eens de revue passeren. Toen bij MSV’19 een deel van de spelers uit zowel het 1e als 2e elftal hun voorkeur uitsprak om op zaterdag te gaan voetballen, bleek daar na een evaluatie veel animo voor te zijn. Klein en Van Schipstal hadden samen al eerder gesproken over de Champions League, het meidenelftal, de aanwas van jeugdleden en het gebruik van materieel en elkaars velden. Ook trokken zij gezamenlijk op bij de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden en bij het overleg met de gemeente Montfoort. Klein: “Bij MSV hielden wij een informatieavond, waar onze leden de keuze kregen om zelfstandig op zondag te blijven spelen of om samen met v.v. Montfoort op zaterdag te gaan spelen. Later werd het zelfstandig op zaterdag spelen geschrapt. Het zelfstandig op zaterdag spelen vonden wij niet logisch en we voorzagen ook praktische problemen. Van Schipstal: “In onze ledenvergadering van mei 2018 werd gestemd om met MSV gesprekken aan te gaan om de mogelijkheden van gezamenlijk voetballen op zaterdag te onderzoeken. Met 138 stemmen voor en 1 stem tegen werd hiertoe besloten. Beide clubs zijn toen samen het traject ingegaan om de ledenwens uit te voeren.”

Ton Hendrickx uit Oudewater, eerder betrokken bij de fusie van UNIO en OVS werd aangezocht als projectbegeleider. Er werden 5 subcommissies met leden van beide clubs benoemd die op verschillende onderdelen onderzoek deden naar de mogelijkheden voor een fusie. Het uiteindelijke plan kwam op tafel, werd gefinetuned en op 4 juni tijdens een informatieavond aan alle leden voorgelegd. Klein: “Aan beide zijden moesten wel wat hobbels worden genomen. Groot struikelblok was bij vv Montfoort het betalen van spelers en de uiteindelijke accommodatie..” Van Schipstal vertelt dat het best een zwaar traject was, waar besturen en vrijwilligers met succes aan hebben gewerkt. Emoties voerden soms de boventoon, alleen al bij de gedachte. het clubhuis van v.v. Montfoort te verlaten om uiteindelijk samen verder te gaan in een nog aan te passen kantine van MSV’19.

Gijsbert Klein is bezig aan zijn laatste weken als voorzitter. Zijn opvolger, die samen met Marian van Schipstal de nieuwe vereniging gaat leiden is Ad Spruit sr. Ad vond zelf dat, na zijn overtuigende pleidooi om samen met v.v. Montfoort op de zaterdag verder te gaan, hij daar op deze manier een bijdrage aan moest leveren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten