Gemeenteraad, Burgemeester en wethouders,
Gemeenteraad, Burgemeester en wethouders,

Kansen

Algemeen 272 keer gelezen

Afgelopen zaterdag, op een stralend tropische dag, hebben we in Oudewater het ‘Follow Your Dream’ festival gehouden. Voor de eerste keer konden kinderen tussen de 8 en 16 jaar meedoen aan talloze workshops variërend van freestyle voetbal, breakdansen, filmen en monteren tot muziek maken in een professionele studio. Allemaal dingen waar ik inmiddels te oud voor ben. In mijn jeugd was het ook leuk en deden we weinig anders dan voetballen op straat, hutten bouwen en natuurlijk met Lego bouwen! De tijden zijn veranderd en het is er niet minder leuk op geworden, dat lieten de vele kinderen afgelopen zaterdag ook zien. Enorme lol met elkaar en voor het publiek, fantastisch georganiseerd met dank aan Haitham, Saskia en vele anderen! Eveneens met bijdragen van talloze instellingen en bedrijven.
Ik heb dit platform al een paar keer gebruikt om duidelijk te maken hoe veel geluk wij allemaal hebben hier in Nederland geboren, getogen of geaccepteerd te zijn. Hoe goed we het hebben realiseren we ons vaak pas in vergelijking met iemand die het minder heeft, het festival was namelijk in het bijzonder georganiseerd om kinderen met een smalle beurs iets nieuws te laten doen. Laat ik zeggen dat er vroeger iets minder geld nodig was om je droom te volgen.
Als de beurs thuis echt te smal is, dan hebben we in Nederland een heel scala aan regelingen om mensen ‘te activeren’. Zo hebben we het festival gebruikt om mensen te wijzen op de mogelijkheden om ondersteund te worden bij spel, sport, leren en inkomensaanvulling. Op onze website oudewater.nl/rondkomen kom ik aan 12 regelingen. Het mooie daarvan is dat niemand in Nederland zonder hulp en ondersteuning hoeft komen te zitten. Zelf een ander mens op weg helpen, soms met een klein gebaar, soms met een wat groter gebaar, er is toch weinig mooiers dan dat? Gelukkig ken ik veel mensen die daar een grote persoonlijke voldoening uit halen en het liefdevol doen zonder daarmee te pronken. Doet u mee?

wethouder Bob Duindam - Oudewater

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20