Loco-burgemeester Bekker bracht het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens een gezellig en vooral heel onverwacht felicitatiebezoek. Net voordat ze uit lunchen zouden gaan. (Foto: Lysette Verwegen)
Loco-burgemeester Bekker bracht het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens een gezellig en vooral heel onverwacht felicitatiebezoek. Net voordat ze uit lunchen zouden gaan. (Foto: Lysette Verwegen)

Gezellige ‘overval’ voor gouden bruidspaar Huygens

Algemeen 452 keer gelezen

Het bezoek van loco-burgemeester Bekker was goed geheim gehouden. Zoonlief had alles op het laatste moment vanuit het buitenland geregeld. Het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens stelde hun plannen voor een dagje weg graag even uit, voor het gezellige felicitatiebezoek en de bloemen.

IJSSELSTEIN – “We moesten om 10 uur thuis zijn, omdat er iets zou worden bezorgd”, lacht het voormalige VVD-raadslid. “En we hadden al een felicitatiebrief van de burgemeester gehad. We hebben zo onze redenen om het niet groots te vieren en de burgemeester heeft wel wat anders te doen dachten we.” Het paar ontmoette elkaar in Amsterdam, naast studie en werk. “Ik speel fagot en moest invallen in Amsterdam. En daar stond Tineke te zingen.” De rest is geschiedenis: het paar trouwde op 20 juni 1969 en kreeg twee zonen. Door zijn werk kwam Huygens met zijn gezin in IJsselstein terecht, waar hij ook politiek actief werd en nog steeds een zelfstandig octrooibureau heeft. Echtgenote Tineke heeft jarenlang in het bestuur van het Jazzfestival gezeten en was medeoprichter van de Sweet Adelines waar ze 33 jaar zong. Het geheim van hun gouden huwelijk: “Een slecht geheugen”, grapt Huygens liefdevol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14