Bestuurslid David van Boogaard en de nieuwe voorzitter Quincy Vianen zijn klaar voor de 47e VOM-week. Foto: Paul van den Dungen
Bestuurslid David van Boogaard en de nieuwe voorzitter Quincy Vianen zijn klaar voor de 47e VOM-week. Foto: Paul van den Dungen

De 47e VOM nu met nieuwe voorzitter

Algemeen 422 keer gelezen

Paul van den Dungen

‘Op Safari’ is het thema voor 2019

Dit jaar gaat de VOM-week in het Stadspark pas eind augustus van start. Al 47 jaar zorgen een groot aantal vrijwilligers en sponsoren voor een onvergetelijke week voor alle kinderen van Montfoort.

Montfoort - Vorig jaar nam Renske van Leeuwen afscheid als voorzitter, om dit jaar opgevolgd te worden door de 25-jarige Quincy Vianen. Samen met Mandy van Rooijen (secretaris), Marissa Kerkhof (penningmeester), Stan van Leeuwen (Technische dienst) en David van Boogaard (activiteitenbegeleider) vormt zij het bestuur van de Vakantie Ontspanning Montfoort. Quincy: “Ik ben nu weer de eerste van een nieuwe generatie en met mij de overige bestuursleden. Wij vergaderen één keer per maand en tegen de tijd dat de VOM-week van start gaat, is dat soms wat vaker. Er komt langzamerhand een nieuwe generatie bestuursleden en vrijwilligers die vroeger zelf op de VOM-week mee hebben gespeeld.” Deze speelweek, vol met activiteiten, wordt nu al 47 jaar gehouden. In de beginjaren op het nog braakliggende terrein aan de Bovenkerkweg hoek Tiendweg. Aan het eind van de week mocht het huttendorp toen nog in brand worden gestoken en ook was er een avond waarop de kinderen bleven slapen. Maar tijden veranderen, regelgeving wordt aangescherpt en aan tal van bepalingen moet worden voldaan. Quincy: “Ik moet elk jaar weer een nieuwe vergunning aanvragen om de VOM-week te kunnen organiseren en elk jaar is er wel weer iets veranderd of bijgekomen waaraan wij moeten voldoen. Gelukkig is onze samenwerking met de gemeente goed en komen wij er altijd wel uit.” Inmiddels wordt deze week al lange tijd in het Stadspark georganiseerd. De STAM-tent is daarvoor het centrale onderkomen. Andere tenten worden gebruikt voor de VOM-redactie, de spelleiding of opslag. De VOM-week is altijd de laatste week van de grote vakantie, meestal gevolgd door de Jaarmarkt. Dit jaar geen afsluiting op De Plaats tijdens de 24 uur van Montfoort, want die vindt een week eerder plaats. Quincy Vianen is ervan overtuigd dat een afsluiting van de leukste week van het jaar deze keer ook heel goed in het Stadspark kan plaatsvinden. Het thema is dit jaar ‘Safari’. Op het eiland TUVALU zijn Noortje en Guusje per ongeluk terecht gekomen. Ze gaan daar tal van avonturen beleven, voordat ze eindelijk verder kunnen reizen.
Quincy Vianen is vreselijk dankbaar voor alle sponsoren uit het Montfoortse bedrijfsleven die ook dit jaar weer hebben gezorgd dat de VOM-week dankzij hun bijdrage weer georganiseerd kan worden. Zo’n 400 kinderen per dag bezoeken deze onvergetelijke week, waar zelfs hun ouders al aan hebben deelgenomen. Een inmiddels historische week!
De VOM-week is 26 tot 30 augustus en is elke dag geopend van 09.30 tot 15.15 uur. Vrijdagmiddag sluit men om 12.00 uur. ‘s Avonds is dan van 19.00 tot 21.00 uur de afsluiting. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom op de bankrekening van de Stichting VOM: NL61 RABO 01346 06 051.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37