De scootmobiel club van de SWOM  met Ton de Jong (r) arriveert met 14 deelnemers bij het Wellantcollege. (Foto: Paul van den Dungen)
De scootmobiel club van de SWOM met Ton de Jong (r) arriveert met 14 deelnemers bij het Wellantcollege. (Foto: Paul van den Dungen)

Erop uit met de Scootmobielclub

Algemeen 275 keer gelezen

Het is bijna het levenswerk van Ton de Jong en zijn vrijwilligers, maar in de zomermaanden gaat er eigenlijk geen woensdag voorbij of er wordt wel een rit naar buiten gemaakt, die steevast eindigt op een gastvrije locatie.

Montfoort - Deze woensdag in juni dreigt de regen spelbreker te worden, maar Ton de Jong rijdt met zijn clubje helemaal naar achteren over de ‘kippenkaai’ om via het industrieterrein en het IJsselveld te eindigen bij het Wellantcollege aan de Doeldijk. Net voor hem komen de mensen van De Zonnebloem met 15 rolstoelers aan bij de school. Zij worden hartelijk ontvangen en beginnen aan een rondleiding. De 14 scootmobielen met de vier vrijwilligers op de fiets valt eveneens een hartelijk welkom ten deel. Leerling Nina Wernert van VMBO Kader 3D verzorgt de ontvangst. Zij heeft deze middag zelf georganiseerd en wordt later bij het rondbrengen van de koffie en het uitdelen van de zelf gebakken appelflappen geholpen door mede-klasgenoten Sanne en Lieke.

Het is voor de 12e keer dat het Wellantcollege de scootmobiel club verwelkomt. Schoolleider Wilma van Roomen legt uit dat de leerlingen 5 keer per week, 2 uur les krijgen voor het vak ‘Prestatietijd’ en dat 5 weken lang. ‘’In die weken verzorgen zij van het begin tot het einde een van tevoren opgegeven project. Dat begint met het maken van afspraken met veelal externe bedrijven of instellingen. Alles wat bij zo’n project komt kijken handelen zij zoveel mogelijk zelfstandig af.”


De bezoekers genieten van al hetgeen hen wordt geboden, bekijken de praktijklokalen en de kas. Iedereen vindt het een hele leuke middag. Ton de Jong bedankt in zijn slotwoord uiteraard het Wellantcollege voor hun gastvrijheid. Ook Nina, Sanne en Lieke krijgen naast een woord van dank ook nog een klein cadeautje met de daaraan verbonden kus van Ton. Foto’s worden gemaakt, jassen weer aangetrokken. De rolstoelers worden door de 15 vrijwilligers weer naar buiten geduwd, waarna de scootmobielen volgen. De meesten van hen kijken al verlangend uit naar de volgende woensdag.

De Scootmobielclub is een onderdeel van de SWOM. Van mei tot en met september en bij minimaal 18 graden en droog weer rijden iedere woensdag maximaal 15 mensen met een scootmobiel door de omgeving van Montfoort en Linschoten, daarbij begeleid door vrijwilligers op de fiets. De rit kent altijd een rustpunt, waar de gastheer/vrouw de deelnemers verwent met koffie, thee, limonade en iets lekkers. Ook eens een rit meemaken? Opgeven kan via het secretariaat van de SWOM op tel. 0348-469109.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20