Foto: Gemeente Montfoort / www.montfoort.nl

Toeristisch Informatie Punt tijdelijk in DoeMeeHuis

  •   keer gelezen

Montfoort - Het DoeMeeHuis in Montfoort aan het Kasteelplein 7 gaat voorlopig onderdak bieden aan het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Tot april was de toeristeninformatie ondergebracht bij de inmiddels opgeheven VVV in de Wereldwinkel aan de Keizerstraat. Twee deelnemers van het DoeMeeHuis gaan het TIP draaiende houden.


Het TIP sluit volgens de gemeente Montfoort goed aan bij de functie van het DoeMeeHuis. ‘’Iedereen kan daar immers binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie of een boek uit de boekspot. Ook zorgt de TIP binnen de muren van het Huis van Montfoort voor structuur, verantwoordelijkheid en (vrijwilligers)werk.’’

Het bestuur van de gemeente Montfoort is verheugd dat het DoeMeeHuis wil meewerken aan een tijdelijke oplossing. Montfoort en Linschoten blijven zo in beeld als toeristische trekpleisters.

De Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM), waar het DoeMeeHuis deel van uitmaakt, brengt ook een ander initiatief in stelling om de gemeente toeristisch op de kaart te zetten: de sluiswachters bij de sluis tussen Hollandsche IJssel en Montfoortse Vaart.. Zij gaan toeristen tijdens het vaarseizoen - van april tot september - met een klompje voorzien van informatie over alle bezienswaardigheden en activiteiten in zowel Montfoort als Linschoten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten