Groot Onderhoud aan de A2

Algemeen 64 keer gelezen

Aankomend weekend (vrijdag 2 augustus 19.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het zevende weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel


Het komende weekend is de hoofdrijbaan afgesloten voor het doorgaande verkeer tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam. Het verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Ook op- en afrit (8) Utrecht-Centrum van de A2 richting Amsterdam zijn afgesloten. Net als de verbindingsweg A12/A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn komende vanuit Den Haag richting Amsterdam. Daarnaast is ook de verbindingsweg A27/A2 dicht ter hoogte van knooppunt Everdingen komende vanuit Breda in de richting van Amsterdam. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Gele borden geven de omleidingen aan.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom blijven tijdens de werkweekenden twee rijstroken beschikbaar tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid bij de afsluiting van op- en afrit (8) Utrecht-Centrum richting Amsterdam (zie PDF).

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na acht jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.


Bij de uitvoering van het groot onderhoud aan de A2 bespaart aannemerscombinatie Boskalis Van Gelder bijna 10 ton aan CO2-uitstoot door freesasfalt en nieuw asfalt aan- en af te voeren per schip. Bovendien vermindert hierdoor de hinder voor het wegverkeer.

Voor het totale project (10 weekendafsluitingen en meerdere nachtwerkzaamheden) voert de aannemer zo’n 250.000 ton aan oud en nieuw (frees)asfalt af en aan. Dit komt neer op ongeveer 421.000 transportkilometers. De combinatie Boskalis Van Gelder beperkt het aantal kilometers over de weg en daarmee de hinder door al het freesasfalt eerst naar een depot op bedrijventerrein Lageweide in Utrecht te brengen. Vanaf hier gaat het per schip naar de asfaltcentrales waar ze het recyclen. Door dit transport via water in plaats van over de weg reduceren zij het aantal transportkilometers naar 164.000 km. Het afvoeren per schip levert zo een besparing op van 9.640 kg CO2. Dit is een reductie van 73%.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

https://www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk/innovatie-en-duurzame-leefomgeving/duurzame-leefomgeving/index.aspx

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10