In de binnenstad bourgondisch genieten van een lekker stukje duurzaam vlees, bereid op de barbecue onder leiding van grillmaster Koert Krouwel. (Foto: Lysette Verwegen)
In de binnenstad bourgondisch genieten van een lekker stukje duurzaam vlees, bereid op de barbecue onder leiding van grillmaster Koert Krouwel. (Foto: Lysette Verwegen)

Ontmoet elkaar in IJsselstein: bij de barbecue

Algemeen 327 keer gelezen

Een succesvolle superbarbeque op een zondagmiddag, georganiseerd door de ondernemers in de binnenstad. Deelnemers en publiek genoten van de workshops van grillmaster Koert Krouwel, die ook met een dosis humor een flink aantal tips gaf.

IJSSELSTEIN – Terwijl de heerlijke geuren van de barbecue sommige omstanders doen watertanden, geeft grillmaster Koert een lesje barbecuen. Daarbij blijken briketten en aanmaakblokje uit den boze te zijn. “Gebruik vers hout of grote blokken houtskool. Geen goedkope zooi, want je wilt jezelf niet vergiftigen.” De reden waarom hij graag barbecuet: “Dan kan ik bier drinken”, grapt hij. Want barbecuen blijkt vooral een zaak van geduld te zijn. “Vlees heeft de tijd nodig om te garen. Veel Nederlanders grillen: lekker snel en met een voedselvergiftiging als risico.” Iemand reageert spontaan: “Daarom eet ik vooral brood en salades.” Gezelligheid troef bij de barbecue, een professionele Green Egg, waar Krouwel ook voorstander is van een goed, duurzaam stuk vlees. “We moeten beter omgaan met de schaarse voedselbronnen en de manier waarop we de wereld voeden. Eerlijke en duurzame producten zijn het beste, ook al moeten we daar meer voor gaan betalen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10