De 9-jarige Sem v.d. Lee zat met 373 knopen slechts één knoopje boven het aantal knopen in de glazen pot van Stichting Oud Montfoort.
De 9-jarige Sem v.d. Lee zat met 373 knopen slechts één knoopje boven het aantal knopen in de glazen pot van Stichting Oud Montfoort. (Foto: Stichting Oud Montfoort)

Jongste knopenrader wint de prijs!

  •   keer gelezen

Montfoort - Stichting Oud Montfoort, voorheen de Oudheidkamer, mocht zich tijdens de Montfoortse Jaarmarkt op 24 augustus verheugen in veel publieke belangstelling.


Veel bezoekers deden een gok naar het aantal knopen in de glazen pot, wat tot zeer uiteenlopende schattingen leidde. De jeugd bleek hierin het beste, want de volwassenen konden niet op tegen de 9-jarige Sem v.d. Lee, die met het aantal van 373 er slechts één knoopje boven zat. Sem is dol op chocolade en dat treft, want hij heeft inmiddels namens de SOM een mooi blik van molen De Valk in ontvangst genomen, gevuld met chocoladeflikken met afbeeldingen van oude Montfoortse gebouwen. Daarbij natuurlijk ook nog een keer het verhaal van de knopendraaiers. Wie weet houdt hij er nog eens een spreekbeurt over op school!

Op de kraam werd onder meer informatie gegeven over de geschiedenis van het knopendraaiersambacht, waar tijdens de carnavalsdagen nog steeds aan wordt herinnerd. Montfoort heet dan immers Knopengein.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten