Hollands kampioenschap polsstokverspringen in Polsbroekerdam

Algemeen 68 keer gelezen

Aankomende zaterdag 10 augustus  zal in Polsbroekerdam worden gestreden om het Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen. De beste springers uit de regio strijden daar vanaf 14.00 uur om de titels.  Het Hollandse-gebied strijkt van Utrecht tot Gouda en telt in totaal 6 actieve verenigingen.

Jaco de Groot (Kamerik) werd al elf keer Hollands kampioen, maar toen het HK in 2014 ook in Polsbroekerdam was, werd hij verslagen door zijn rivaal en thuisfavoriet Rian Baas (Utrecht). Neemt Jaco dit jaar revanche op deze gevoelige verliespartij? Of gaat er toch een Polsbroekerdammer met de titel vandoor? Wilco van Amerongen (Benschop) is dit jaar ook erg goed in vorm, brak meerdere persoonlijke records en won al meerdere wedstrijden.

En weet de torenhoge favoriet bij de junioren Reinier Overbeek (Benschop) ook dit jaar de eer in eigen huis hoog te houden. Zijn concurrenten zijn gebrand om het hem in ieder geval niet cadeau te geven. Geeft het HK Overbeek een extra prikkel en zou het verbreken van het Nederlands record al binnen handbereik liggen?

Bij de jongens springt de nog piepjonge Roy Velig (Benschop) en hij weet precies wanneer hij moet pieken. Klein van stuk maar groot zijn zijn sprongen. Het is stuivertje wisselen in de jongens categorie. Trek Roy Velis op 10 aug aan het langste eind in Polsbroekerdam?

Kunnen we dit jaar voor het laatst genieten van Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater)? En als ze afscheid neemt, is dat met glans? En dat betekent maar één ding, dat Nederlands record moet terug naar Holland en wel naar Polsbroekerdam, kan dat ook in Polsbroekerdam? Of zal er een andere Polsbroekerdamse springer een einde maken aan het HK feestje van Dymphie? Wendy Helmes (IJsselstein) is nog altijd gebrand om Dymphie te verslaan. Fabienne Overbeek (Benschop) was op de weg terug van haar blessure, maar blesseerde zich opnieuw. Is zij op tijd terug?

De beste papieren bij de meisjes zijn voor Laura Maaijen (Haastrecht), maar ook bij de meisjes is het stuivertje wisselen. Wie trekt er aan het langste eind, en heeft Laura thuisvoordeel?

Na deze wedstrijd worden de Polsbroekerdamse schansen afgebroken. Deze winter worden er compleet nieuwe, high-tech schansen geplaatst. Uitgerust met de ideale verhoudingen, de juiste vering-graad en nieuwe stokzetbakken onder water om weer klaar te zijn voor de toekomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12