Ook pony Bambi werd mooi versierd.
Ook pony Bambi werd mooi versierd. (Foto: )

Ponykampen in Oudewater een droomweek

  •   keer gelezen

Snelrewaard - Sinds de start van de manege organiseert Hippisch Centrum de Lange Linschoten inmiddels alweer vele jaren tijdens de zomervakantie haar ponykampen.


Midden in het groene hart langs de Lange Linschoten ligt het manegecomplex waarin, vanaf de eerste maandag van de zomervakantie, de meisjes en jongens al in alle vroegte staan te trappelen om kennis te maken met de paarden en pony’s. Tijdens deze week krijgen zij dressuurles en springles. Maar ook is er voltige, cross, versierd pony rijden en uiteraard een bonte avond. Of je nu ervaren bent of nog nooit paard gereden hebt. Iedereen is welkom van 6 t/m 16 jaar. Ook ruiters met een eigen paard.

Als je aan de kinderen vraagt wat zij er nou zo leuk vinden komt er als antwoord “alles!”. “De pony’s zijn super lief maar er zijn ook lieve kippen en de honden zijn super leuk en er zijn hele lieve puppy’s waar we mee kunnen kunnen knuffelen”. Een ander meisje vult nog aan “we slapen bijna boven de paarden, als we in bed liggen horen wij ze soms hinniken, daar word ik blij van”.

Het kan bijna omschreven worden als de droomweek voor ieder paardenmeisje of -jongen.

Ook aan de ouders is gedacht. Nadat zij de kinderen hebben weggebracht brengen deze vaak nog wat tijd door in Oudewater,op een steenworp afstand ligt van de manege. Tijdens de rest van de week kunnen zij via de sociale media van de manege het wel en wee van de kinderen volgen .

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten