Foto: Hans van Oosterhoudt

Burgemeester sluit schuur Blokland na vondst hennepplantage

  •   keer gelezen

Montfoort - Burgemeester Van Hartskamp heeft een schuur op Blokland officieel gesloten voor een periode van zes maanden nadat de politie er een hennepplantage heeft aangetroffen.


Aan het Blokland in Montfoort heeft de politie woning en schuur doorzocht. Bij de doorzoeking heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in de schuur. De aangetroffen drugs waren bestemd voor de handel.

Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester dan de bevoegdheid om een pand te sluiten. De sluiting van de schuur is een maatregel om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Het moet voor de buitenwereld duidelijk maken dat deze schuur geen onderdeel meer uitmaakt van het criminele circuit. Tevens is de sluiting bedoeld als signaal aan de samenleving dat drugshandel en alles wat daarbij komt kijken niet acceptabel is en dat hier hard tegen wordt opgetreden.

De schuur wordt gesloten voor een periode van zes maanden. Dat houdt in dat de schuur is verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden de schuur te betreden. Overtreding van dit verbod is een strafbaar feit.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten