De echte hoofdprijzen gingen deze keer naar de Friese jeugd, al waren er wel degelijk ereplaatsen voor de Hollandse beloften.
De echte hoofdprijzen gingen deze keer naar de Friese jeugd, al waren er wel degelijk ereplaatsen voor de Hollandse beloften. (Foto: PB Holland)

Geen Hollands polsstoksucces op NK Jeugd

  •   keer gelezen

Zaterdag werd er in It Heidenskip ook gesprongen om het Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd. Door files begon de wedstrijd een kwartier later, maar de omstandigheden waren bijzonder goed. De Hollandse jeugdspringers konden echter niet goed genoeg omgaan met de schans waar zij nog nooit eerder sprongen.


Ferran Houdijk (Polsbroek) kwam tot een derde plaats bij de jongens van 11 en 12 jaar (10.04 meter). Daarmee kwam hij bijna een halve meter minder ver dan winnaar Mads Tolsma (Berlikum).

Bij de meisjes van 11 en 12 jaar was het Nikita van Dijk (Kamerik) die naar huis wist te gaan met een prijs. Met een afstand van 8.24 meter ging ook zij naar huis met het brons. Het verschil was niet groot, maar Jeltske Terpstra (Tzum) kwam tot een afstand van 8.46, waarmee zij de titel pakte.

De beste prestatie van een Hollandse springer kwam op naam van Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat). Bij de meisjes tot en met 10 jaar kwam zij tot een afstand van 8.04 meter, maar nipt minder dan winnares Vienne van de Knaap (IJlst – 8.10 meter), die zij pas in haar laatste sprong neerzette.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten