Bestuursleden van de stichting Cultureel Montfoort, eerder tijdens de Lentemarkt; met rechts Ad van der Wind. (Foto: Paul van den Dungen)
Bestuursleden van de stichting Cultureel Montfoort, eerder tijdens de Lentemarkt; met rechts Ad van der Wind. (Foto: Paul van den Dungen)

Cultureel Montfoort viert 1e lustrum

Algemeen 72 keer gelezen

Vanuit de Montfoortse Toneelvereniging Graaf Jan ontstond vijf jaar geleden de Stichting Cultureel Montfoort. Het was een eerste voorzichtige aanzet van Ad van der Wind om Montfoort op cultureel gebied te laten bruisen onder de slogan: “Omdat leuk uitgaan, ook dichtbij kan....”

Montfoort - Op 24 oktober 2014 passeerde de stichtingsakte bij de notaris en met wat geleend geld en een aantal sponsoren vonden er in dat seizoen drie voorstellingen plaats. Een daarvan was het succesvolle Operagezelschap BOOM, dat later nog vaker zou optreden. Ad van der Wind: “In de beginperiode kwamen er gemiddeld 50 bezoekers per voorstelling naar het Sint Jozef. Inmiddels zijn is dat gegroeid naar zo’n 100, maar dat is mede afhankelijk van de programmering. Bij muziekvoorstellingen met meer bekende artiesten loopt het aantal bezoekers vaak verder op.”
Hierbij valt te denken aan het optreden van The Amazing Stroopwafels en de U2-tribute. Ook de verhalen, voorstellingen en films van Oud Montfoort zijn altijd snel uitverkocht. Begonnen met 3 voorstellingen is het aantal inmiddels opgelopen tot 16 voorstellingen. Inmiddels 46 programma’s verder: “Dat hadden wij in het begin niet kunnen bedenken’’, aldus Ad van der Wind. Eerlijk is eerlijk, maar dit alles is wel mede te danken aan de geweldige sponsoring van het Montfoortse bedrijfsleven, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest.”
Ad van der Wind geeft toe dat er ieder jaar weer het nodige komt kijken bij het voorbereiden en organiseren van een nieuw theaterseizoen. Binnen het bestuur, dat inmiddels met vier enthousiaste mensen is uitgebreid, zijn dat enerverende bijeenkomsten om alles te bedenken, artiesten te boeken en de zaal te bespreken. Ook dit jaar zijn zij daar weer in geslaagd. Maar eerst presenteren zij zich weer tijdens de Uitmarkt 2019, die op zaterdag 14 september vanaf 16.00 tot 21.00 uur in Zalencentrum Sint Jozef wordt gehouden. In een doorlopend programma van telkens 30 minuten tonen verenigingen, clubs, zang en dansgroepen wat er zoal in en rond Montfoort te vinden is.

Volgende week valt op 5300 adressen in Montfoort en Linschoten, samen met De Zenderstreek, het programmaboekje voor het Theaterseizoen 2019-2020 op de deurmat. Met een lustrumavond op zaterdag 23 november 2019 viert Cultureel Montfoort haar vijfjarig jubileum. Dat doet zij met een optreden van One After 909, dé Nederlandse Beatles Tribute Band. Een voorproefje is te beluisteren en te zien op hun website www.oneafter909.nl Boek op tijd uw kaartjes, want ook hier geldt: Vol is vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Prijswinnaar Koene met zijn Playstation 5.
Prijswinnaars Spellensatie gefeliciteerd Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Marco van Dijk nieuwe trainer VV Linschoten Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54