Uitwedstrijd IJFC Vrouwen gestaakt bij stand 1-0

Algemeen 90 keer gelezen

IJsselstein - Na de teleurstelling van vorige week is het vandaag zaak om te winnen. Op het programma staat de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Blauw Geel ’55 uit Ede. Dit team heeft vorige week met 7-1 gewonnen en staat dus op de eerste plaats.

Vanaf de aftrap zijn er twee ploegen die willen voetballen en er wordt gestreden voor iedere bal. De eerste aanval van Blauw Geel levert in de 4de minuut een voorzet op en wordt vervolgens, door de buitenspel staande spits, binnengekopt. De scheidsrechter heeft echter vanuit de middencirkel geconstateerd dat het géén buitenspel is en keurt het doelpunt goed. Na de zeperd van vorige week, nu weer een scheidsrechterlijke blunder in het nadeel van IJFC. IJFC is even van slag, maar pakt de draad weer snel op. Net als vorige week zijn er wel kansen, maar gaat de bal er niet in. In de 22ste minuut wordt een diepe bal van Blauw Geel door een attente keepster Tamara Kamps buiten haar strafschopgebied weggeschoten, waarna de Blauw Geel aanvalster haar vervolgens nog vol op de knie raakt. Iedereen denkt aan een rode kaart, maar de scheidsrechter geeft aan: Doorspelen……… Na een lange blessurebehandeling kan Tamara Kamps gelukkig de wedstrijd vervolgen. In de rest van de eerste helft heeft IJFC de overhand met kansen voor Laura Gaasenbeek, Lois Spliet en Kirsten Plug, maar nog steeds kan IJFC het net niet vinden in deze competitie en zo wordt er met een 1-0 achterstand gerust.

Na rust gaat IJFC op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor speelt het gehaast en komen de passes niet goed aan. Het spel wordt erg rommelig en, zeker op het middenveld, is het meer hotse-knots voetbal dan goed voetbal. Als het dan ook wederom gaat regenen, wordt het er allemaal niet beter op. En dan is er in de 67ste minuut een diepe bal op Lois Spliet, die vervolgens omver wordt geduwd in het strafschopgebied, waarna iedereen een penalty verwacht. Echter, de scheidsrechter geeft ook nu aan: Doorspelen……… Als aanvoerster Laura Gaasenbeek aan de scheidsrechter om opheldering vraagt, loopt de scheidsrechter tot ieders verbazing boos het veld af en staakt de wedstrijd. Pogingen van beide aanvoersters om de scheidsrechter van gedachten te laten veranderen hebben geen baat en zo komt er een abrupt en onverwacht einde aan deze wedstrijd.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20