Begroting Oudewater vraagt om scherpe keuzes

  •   keer gelezen

Oudewater ontkomt niet aan het maken van scherpe keuzes om de gemeentebegroting voor 2020 en volgende jaren sluitend te krijgen.


Oudewater - Het oplossen van de financiële puzzel blijft volgens de gemeente zonder gevolgen voor bijvoorbeeld het zwembad, de bibliotheek en mantelzorgondersteuning en de energieopgaven. Naast een aantal bezuinigingen, stijgen de gemeentelijke belastingen en heffingen om het huishoudboekje op orde te houden. Als Oudewater geen maatregelen treft, dan zou er in 2020 een tekort zijn van een kleine 6 ton, oplopend tot bijna 7,5 ton in 2023.

Volgens wethouder Lont ontkomt de gemeente niet aan bezuinigingsvoorstellen, zoals het voortaan laten betalen voor het thuisbezorgen van paspoorten, verbeteringen doorvoeren in de jeugdzorg die leiden tot kostenbesparing, verkoop van het stadskantoor en nog een reeks van voorstellen.

Ook ontkomt de gemeente niet aan een meer dan trendmatige stijging van gemeentelijke belastingen en heffingen. Voor een gemiddeld gezin komt dat neer op ongeveer 10 euro extra per maand.’’ Wethouder Lont: ‘’Hierdoor hoeven we niet te bezuinigen op bijvoorbeeld het zwembad, de bibliotheek en mantelzorgondersteuning.’’

Op 7 november neemt de gemeenteraad een besluit.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten