Slagwerkinstructeur Jaap van Gelder (l) neemt na 27 jaar afscheid van Ons Genoegen. Voorzitter Jan de Koning en echtgenote Hennie van Gelder luisteren naar zijn afscheidswoorden, (Foto: Paul van den Dungen)
Slagwerkinstructeur Jaap van Gelder (l) neemt na 27 jaar afscheid van Ons Genoegen. Voorzitter Jan de Koning en echtgenote Hennie van Gelder luisteren naar zijn afscheidswoorden, (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Instructeur Jaap verlaat Ons Genoegen na 27 jaar

  •   keer gelezen

Het is 1992 als voorzitter Jan de Koning van de Koninklijk Erkende Muziekvereniging Ons Genoegen Jaap van Gelder aanstelt als slagwerkinstructeur.


Montfoort - Vorige week dinsdag, 27 jaar later, nam Nijkerker Jaap van Gelder (70) afscheid van Montfoort en Ons Genoegen. Ooit speelde hij zelf bij het keurkorps van Bronswerk in Amersfoort, was slagwerker en Tamboer-Maître. Hij studeerde directie in Alkmaar en was daarnaast ook 27 jaar instructeur bij de KAMV Amersfoort, Sint Caecilia in Hoogland, maar gaf ook les bij Concordia in Nijkerkerveen en Animato in Hooglanderveen.

Voorzitter De Koning herinnert zich nog goed dat hij op zoek was naar een instructeur voor de tamboers bij Ons Genoegen. Hij sprak in 1992 bij muziekhandel Steenbeek in Amersfoort Jaap van Gelder en wist hem voor Ons Genoegen te strikken. Jan de Koning sprak zijn dank uit voor het vele werk dat Van Gelder in al die jaren voor de vereniging had verricht en dan speciaal voor de slagwerkgroep.

Bloemen voor Hennie van Gelder, geschenkbonnen, een bloemstuk en een kleine metalen tamboer maakten het afscheid compleet. Jaap en zijn echtgenote Hennie gaan het wat kalmer aan doen en genieten van wat het leven hen nog te bieden heeft.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten