Benschop verliest in slotminuut twee punten

Algemeen 245 keer gelezen

Benschop - Na de ruim uitgevallen nederlaag tegen Geinoord was het achterin passen en meten voor Emanuel Sluis. Voorstopper Martijn de With was geschorst en de punten thuis tegen JSV zouden verschrikkelijk welkom zijn. Helaas verdwenen er twee punten in de slotfase van de wedstrijd als sneeuw voor de zon.

Benschop begon sterk aan de wedstrijd en binnen de minuut had Jimmy Vendrig de kans op de 1-0, maar zijn vrije kop kans vloog langs de verkeerde kant van de paal. Even daarna was het de goed op linksachter spelende Mike Vergouw die David Verweij in kansrijke positie bracht, maar keeper Harmen Prenger voorkwam een achterstand. Daarna was het over voor zowel Benschop als JSV. Tot aan de 16 meter kwamen beide ploegen wel, maar kansen waren er voor beide ploegen nauwelijks.

Na de rust een zelfde spelbeeld tot de 60e minuut. Scheidsrechter Gert van de Broek, die de wedstrijd goed in de hand had, raakte geblesseerd aan zijn kuit en kon ondanks een stevige behandeling van de Benschop verzorgster niet verder. Teammanager Bep Adelaar van JSV wist scheidsrechter Jesse Knetsch te bereiken en hij kwam met grote spoed richting Benschop. Om half vijf werd de wedstrijd herstart en Benschop leek de gedwongen rust het beste te hebben verteerd. Invaller Dion van Vliet zorgde direct voor meer aanvallende druk en na enkele kansjes was het in de 67e minuut raak. David Verweij bereikte de lopende Jeroen Lamboo, die met een simpel tikte tot grote vruchten van de Benschoppers Benschop op 1-0 zette. Benschop pakte het initiatief en leek de drie punten te gaan pakken. Helaas dacht aanvoerder Michiel van de Valk daar anders over. In de 96e minuut stormde hij richting Benschop keeper Kevin van Galen, die de bal gemakkelijk leek te vangen. Helaas werd hij licht uit balans gebracht waardoor hij de bal niet onder controle kreeg en bij de poging om de losgelaten bal terug te veroveren werd van de Valk licht aangetikt. Professioneel liet hij zich vallen en scheidsrechter Knetsch zag er een penalty in. Berkay Karadag voltrok het vonnis en redde een punt voor JSV. Zuur voor Benschop, dat ondanks de vele blessures veerkracht toonde. Verder een speciaal bedankje namens de ploegen aan invaller scheidsrechter Knetsch, die zeer snel ter plaatse was om de 90 minuten vol te maken en het uitstekend deed.

Opstelling: Kevin van Galen, Remco van Wijngaarden, Niels Beeres, Jeroen Lieverse, Mike Vergouw (75e min Bryan de Boer), Jeroen Lamboo, Stef Elings, Mike Vergouw, Jimmy Vendrig ( 80e min Harm vd Water),Olaf de Koning, Achraf Merroen (75e min Dion van Vliet) en David Verweij.

Zaterdag gaat Benschop op bezoek bij koploper Victoria uit Loosdrecht, De wedstrijd daar begint om 15.00 uur en we hopen, dat vele de weg richting Loosdrecht gaan inslaan. De spelers en supporters bus vertrekt om 13.00 uur vanaf het sportpark.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13