Springer van het Jaar Wilco van Amerongen op het podium met de andere tijdens de feestavond gehuldigde prijswinnaars. (Foto: Annie van der Geer)
Springer van het Jaar Wilco van Amerongen op het podium met de andere tijdens de feestavond gehuldigde prijswinnaars. (Foto: Annie van der Geer) (Foto: Annie van der Geer)

Wilco van Amerongen is Springer van het Jaar

  •   keer gelezen

Lopikerwaard - Wilco van Amerongen is verkozen tot Springer van het jaar van de Polsstokbond Holland. Op de jaarlijkse feestavond werd hij zaterdag 28 december verkozen boven Rian Baas uit Utrecht en Thomas van Midden uit Vlist.


De Benschopper verbeterde afgelopen seizoen vijf keer zijn persoonlijke record en kwam tot 21.28 meter. In het eindklassement werd hij tweede, achter Jaco de Groot. Hij beleefde zijn hoogtepunt op het Hollands Kampioenschap met 21.02 meter, waardoor hij de won en zich ondanks knieblessures definitief vestigde in de top.
Talent van het Jaar werd Roy Velis (Benschop). De 13-jarige werd Nederlands Kampioen in de Jongens-categorie. Daarnaast verbrak hij met 18.50 meter op het NK het leeftijdsrecord van Reinier Overbeek.
Ook zijn de winnaars van het De Samenwerking-klassement gehuldigd. Jaco de Groot (Kamerik) won bij de senioren, Dymphie Baas (Oudewater) bij de dames. In de juniorencategorie pakte Reinier Overbeek (Benschop) deze prijs met een straatlengte voorsprong en ook in de meisjescategorie was het verschil groot in het voordeel van Laura Maaijen (Haastrecht). In de spannende jongenscategorie trok Guus Hoogland (Montfoort) aan het langste eind.
Het nieuwe seizoen gaat begin mei van start.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten