Aanvoerder Rijke neemt een strafworp in de slotfase van de wedstrijd.
Aanvoerder Rijke neemt een strafworp in de slotfase van de wedstrijd. Foto: Lukas Bergman

Nog geen punten korfballers Fortissimo

Algemeen 93 keer gelezen

IJsselstein - De selectie van Fortissimo speelde afgelopen zaterdag in Voorthuizen bij Spirit. Vorige week konden de IJsselsteinse korfballers in de slotfase van de wedstrijd de voorsprong niet vasthouden en scoorde Haarlem in het fluitsignaal de winnende. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg uit IJsselstein bij Spirit met een veld vol supporters, een leuk voorprogramma en bovenal heerste er een korfbalsfeer.

Spirit begon sterk met veel doelpunten van afstand, maar Fortissimo bleef in de buurt. Spirit wist toch een gat te slaan van 4 doelpunten (10-6), maar Fortissimo wist dit vlak voor de rust terug te brengen naar 11-9. De ploeg uit Voorthuizen speelde in hoog tempo, maar Fortissimo kon bij blijven met tegendoelpunten en creatieve acties. Toch gingen de IJsselsteiners met een achterstand de rust in 11-9. Alles was dus nog mogelijk in de tweede helft.

Fortissimo begon sterk aan de tweede helft door gelijk de 11-10 te maken, maar Spirit bleek uit een ander vaatje te gaan tappen en schoot met scherp. De ploeg die vorig jaar nog in de 1eklasse speelde liep in een kwartier tijd uit naar een voorsprong van 23 tegen 13.

Ondanks deze mindere fase bleef Fortissimo vechten om dichterbij te komen en werden er in de laatste 10 minuten nog snel 6 doelpunten gemaakt, waardoor de wedstrijd eindigde in 26-19. Een uitslag die paste bij de wedstrijd. Spirit was op bepaalde vlakken de betere ploeg maar moet oppassen bij de returnwedstrijd na de zaal bij Fortissimo.

Ondanks dat Fortissimo er geen punten aan over heeft gehouden, hebben spelers en coach wel een goed gevoel overgehouden aan een sterke wedstrijd. “Spirit is een goede en jonge ploeg met veel potentie, samen met Des en Vitesse maken ze de grootste kans op kampioenschap in onze poule” aldus hoofdtrainer Marc Verhoeven.

Volgende week speelt Fortissimo 1 thuis tegen DES 1 uit delft (de ploeg die vorig seizoen in de slotfase van de competitie het kampioenschap in de 2eklasse verspeelde). Deze week ligt de focus op afronding en controle om volgende week de eerste 2 punten binnen te halen.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 15 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10