Afbeelding

Uitmarkt Montfoort geslaagde en gezellige dag

Algemeen 141 keer gelezen

Montfoort - Een uitmarkt hoort eigenlijk een presentatie te zijn van hetgeen er het komende seizoen wordt geboden. Cultureel Montfoort kiest voor een andere opzet en geeft groepen uit Montfoort en de regio de gelegenheid zich in een half uur te presenteren.

Tegen 16.00 uur komen de eerste bezoekers om te kijken naar een demonstratie van gym- en turnvereniging ONI. Afgelopen week waren de lessen weer begonnen en zij presenteerde zich 2 x in een 15 minuten durend optreden. Soepel en lenig gebruikten zij de mat.

Verrassend was het optreden van de nog maar twee jaar bestaande band “Peter Pan en de vliegende ezels” Een enthousiaste groep jongens brachten funk, jassie achtige muziek. Goed en mooi om naar te luisteren. Jammer dat zij niets aan presentatie deden, geen uitleg of naam bij de nummers. Dit zou een waardevolle aanvulling zijn op hun optreden.

Vrouwenkoor Noyana in het geheel niet onbekend in Montfoort, nam ons weer mee op Wereldreis. Colombia, Frankrijk, Canada en meer landen. Opzwepende dansliedjes, stromende rivieren, liefde waren onder andere de onderwerpen. Te begrijpen door de duidelijke uitleg tussendoor. Mooi hoe 13 stemmen in harmonie samensmolten.

Elva Hullegien was ook vorig jaar aanwezig en het was goed te horen dat zij inmiddels meer geschoold en ervaring had. Ontroerend was het moment dat zij haar Mandoline pakte, het instrument waar haar oma op heeft gespeeld, nu is gerestaureerd en voor de eerste keer gebruikte in haar optreden waarbij oma was.

Dansclub Promenade lukte het om binnen 4 minuten de mensen op de vloer en in beweging te krijgen.

Terwijl ruim 70 mensen zaten te eten konden zij luisteren naar The Saxsisters. Danique (9) en Estelle (7) . De twee zusjes verraste menigeen met hun optreden. Vrijmoedig en enthousiast brachten zij vlot hun nummers met een flair van een jarenlange podiumervaring. Het kan niet anders deze twee zussen komen verder in de muziekwereld.

Het leerlingen orkest van Ons Genoegen – leerlingen in combinatie met ervaren blazers – brachten een gevarieerd programma, bekende en minder bekende stukken. Sommige instrumenten waren bijna groter dan de blazers zelf.

Iedereen – wie zijn dat niet - die de IJsselzangers kennen weten dat zij garant staan voor een gezellig en enthousiast optreden. Het kon ook niet anders dat zij de optredens afsloten met een toegift en een polonaise.

Patty Parel ( Grace den Houdijker ) zorgde er op haar eigen manier voor dat het publiek de juiste zaal wist te vinden.

De dag werd afgesloten met een ouderwetse dansavond onder de leiding van wederom Dansclub Promenade. Aan een rondje dansvloer was bijna niet te ontkomen.

Kortom een geslaagde en gezellige dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37