Sprongservice van Frank Arts
Sprongservice van Frank Arts Foto: Peter van Zijl

Vives Heren 1 ronde verder in nationaal bekertoernooi

Algemeen 127 keer gelezen

IJsselstein - Het seizoen is voor Vives Heren 1 al enige tijd in volle gang. Na twee zaterdagen oefenwedstrijden te hebben gespeeld, was het afgelopen zaterdagtijd voor de eerste ronde in de nationale beker.

De tegenstand bestond uit de favoriet Next Volley Dordrecht, de Eindhovense gastheer PSV en VC WIK Groot-Ammers.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen PSV en kende een rommelig begin. De IJsselsteiners lieten zich afleiden door de beslissingen van het arbitrale duo, en verloor de 1e set. In de 2e set werd een ruime voorsprong weggegeven en kon de winst ternauwernood met 33-31 worden binnengesleept. De beslissende 3de set was weer een prooi voor PSV, waardoor VIVES de 1e wedstrijd direct verloor.

Na deze lange wedstrijd konden de mannen meteen door tegen Next Volley Dordrecht, een grote naam in het volleybal maar door twee slechte jaren nu uitkomend in de 2e divisie. VIVES kende echter een vliegende start, speelde geconcentreerd en wist de wedstrijd knap verdiend in 2 sets winnend af te sluiten. 25-21, 25-22.

Waarbij VIVES door de overwinning op Dordrecht nog alle kansen had, was VC WIK na twee nederlagen al uitgeschakeld. Hierdoor werd de laatste wedstrijd een formaliteit, 25-16, 25-10. PSV, dat zijn eerste twee wedstrijden had gewonnen, kwam er niet aan te pas tegen Dordrecht getuige de 25-3(!) en 25-18 die na afloop op het scorebord stond.

Hierdoor werd Vives de verrassende winnaar en gaat er voor het eerst in het bestaan van de club een team naar de 2e ronde van de nationale beker.

Volgende week hoeft Heren 1 nog niet te spelen, maar oefent het nog wel een keertje in Ameide. Op 28 september spelen de heren hun eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Punch. Let op, de aanvangstijd is eenmalig om 17.00 uur.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 19 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 21 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13