Ruime en verdiende zege IJFC op De Meern

Algemeen 128 keer gelezen

IJsselstein - IJFC heeft een ruime en zeer verdiende overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen de Meern. De 0-5 was een juiste weerspiegeling van de wedstrijd, al viel het in de eerste helft nog niet mee op het winderige en zeer frisse sportpark in de Meern.

Hoogtepunt was de “Paulo di Canio goal “ ( wedstrijd West Ham – Wimbledon) van Jelle Eissens, een wereldgoal. Hij pegelde een perfecte voorzet van Nino Poeketi in één keer in de kruising. Daarnaast zorgde Stijn de Bie voor het “Bavaria zoooooo moment” , door een vrije bal buiten het strafschopgebied tot een ingooi te schieten (overigens heeft Stijn al diverse ballen van deze afstand in het net geschoten).

IJFC startte in de volgende formatie:

Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit (78 Joël Steiginga) , Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Nino Poeketi (80 Robin van de Wijngaard ) , Jelle Eissens, Luciano Poeketi en Tim van der Brugge (77 Robin Dambruck).

IJFC begon een stuk feller dan vorige week, toen het team al na 4 minuten een tegengoal incasseerde. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Het matige veld en de felle wind tegen, zorgde in de eerste helft wel voor veel foute passes, maar de verdediging stond als een huis. De eerste twee kansen waren voor IJFC. Eerst schoot de weer goed op dreef zijnde Jelle Eissens net naast, na een prima voorzet van Nino Poeketi, in de 15e minuut een scherpe corner van Stijn de Bie, werd in eerste instantie ingekopt door linksback Stefan de Wit, bal van de lijn gekopt, de rebound van Stefan werd geblokt. De Meern kwam af en toe naar voren, maar werd even gevaarlijk uit een corner, maar de bal werd net naast getikt. Voor de rest gaven Jeffrey Stigter en Davey van der Snoek geen krimp.

In de 30e minuut een uitstekende actie van Stefan de Wit. Stefan dribbelde op snelheid in, passeerde twee tegenstanders en wilde net binnen het strafschopgebied uithalen toen een verdediger de bal net wegtikte. De IJFC supporters dachten aan een penalty, maar de uitstekend leidende scheidsrechter D’onorio stond dicht op de situatie en besloot na de blessurebehandeling tot een stuitbal.

In de 37e minuut dan toch de verdiende 0-1. Een prachtige aanval van IJFC via Stijn de Bie, Erwin van Soolingen en Jelle Eissens kwam bij Luciano Poeketi terecht, Luciano draaide slim om zijn verdediger heen en gaf een slimme voorzet op zijn broer Nino. Nino twijfelde niet en schoot de bal beheerst van uit de lucht in de verre hoek 0-1. Rust 0-1 !

IJFC kwam direct scherp uit de kleedkamer en creëerde meteen een aantal kansen. Eerst veroverde Jelle Eissens de bal en speelde Tim van der Brugge goed aan, Tim haalde uit, maar de keeper kon de bal met veel moeite pareren. Een paar minuten later een corner van Tim van der Brugge, tot twee keer ingekopt door Davey van de Snoek en twee keer van de lijn gehaald. Pech voor IJFC.

In de 56e minuut een uitstekende dieptebal van Stijn de Bie op de diepgaande en geweldig spelende Luciano Poeketi ( scheidsrechter D’Onorio gaf uitstekend voordeel, want Nino Poeketi werd onderuit gelopen), Luciano snelde op de keeper af en met een beheerst en bekeken schot verschalkte hij de keeper 0-2.

IJFC zette de Meern verder onder druk. Jelle Eissens veroverde de bal en gaf een prima steekbal op Tim van der Brugge. Tim raakte de bal niet helemaal goed, naast. Na een goede redding van Mike Maaswinkel, ging IJFC meteen weer in de aanval. Via Gerben Renes kwam de bal bij Luciano Poeketi terecht, Luciano behield het overzicht, speelde Jelle Eissens goed in in het strafschopgebied en ook Jelle behield het overzicht en speelde de vrijstaande Tim van der Brugge aan, die hard inschoot 0-3 … een prachtige uitgespeelde aanval.

Een paar minuten later scoorde Stefan de Wit, maar helaas in buitenspelpositie.

In de 77e minuut één van de snelste goals van een invaller bij IJFC. Robin Dambruck, net in het veld, zette druk op de verdediger van de Meern en veroverde de bal, liep op volle snelheid door en binnen 20 seconden scoorde Robin met een bekeken schot de 0-4.

Drie minuten later zelfs de 0-5. Een wat voor één… Nino Poeketi goed aangespeeld door Joël Steiginga, gaf een geweldige voorzet op Jelle Eissens. Jelle haalde ineens vol uit en schoot de bal met een streep richting de bovenhoek. Als een granaat sloeg de bal in de touwen.

In de 94e minuut floot de uitstekend leidende scheidsrecht D’Onorio af voor het einde van de wedstrijd. Een sportieve wedstrijd zonder kaarten en dat is een compliment voor de scheidsrechter en de beide teams.

IJFC staat nu op een knappe 4e plaats, in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen en verliezen.

Volgende week speelt IJFC de bekerwedstrijd thuis tegen FC den Helder, een tweede klasser die op zondag speelt. De aanvang is 17.00 uur. De week erna, 23 november, speelt IJFC uit bij CDW in Wijk bij Duurstede. De supporters / spelers bus vertrekt om 12.30 uur.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37