Leonie Hogendoorn en Daniella Hauser van de Vrienden van Oudewater zijn klaar voor de Oude Ambachtenmarkt. (Foto: Paul van den Dungen)
Leonie Hogendoorn en Daniella Hauser van de Vrienden van Oudewater zijn klaar voor de Oude Ambachtenmarkt. (Foto: Paul van den Dungen)

Oude ambachtenmarkt Sinds 1265 belooft waar spektakel

Algemeen 300 keer gelezen

Met een grote diversiteit aan oude ambachten, verdeeld over zo’n 70 kramen en daarnaast nog een flink aantal ambachtelijke acts die de bezoeker zal verrassen, belooft de derde editie van de Oude Ambachtenmarkt Sinds 1265 weer een waar spektakel te worden.

Oudewater - De organisatie van deze markt is in handen van De Vrienden van Oudewater. Zij hebben opnieuw heel veel energie in de voorbereiding hiervan gestoken, om dit tweejaarlijkse evenement tot een succes te maken. Remon van Breukelen-Kliver vertelt, dat het de bedoeling is dat deze oude ambachtenmarkt iedere twee jaar wordt gehouden. In het tussenliggende jaar wordt dan een andere activiteit georganiseerd, zoals vorig jaar de bijzonder succesvolle griezelnacht.

Ook Leonie Hogendoorn en Daniella Hauser zijn Vrienden van Oudewater en mede organisatoren van de Oude Ambachtenmarkt Sinds 1265, die komende zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in Oudewater wordt gehouden. Oude beroepen als de glasblazer, de pindabrander, de wasvrouw, scharensliep, steenhouwer, korenvlechter en nog tal van oude soms uitgestorven beroepen, zijn dit jaar in de vele kraampjes te bewonderen. Maar dat niet alleen, zegt Daniella Hauser. “Zowel de Havenstraat als de Donkere Gaard zijn dit jaar het domein van vele oldtimers en niet te vergeten oude tot heel oude brandweerauto’s waar liefhebbers van zullen smullen.” De hele markt en alles wat daar te zien is, kost de bezoeker geen cent. Vanzelfsprekend is het een gigantische operatie om alles in goede banen te leiden, maar, zo zegt Leonie Hogendoorn, “we hebben al de nodige draaiboeken liggen die ieder jaar weer goede diensten bewijzen. Daarnaast is er een geolied team van vrijwilligers die inmiddels het klappen van de zweep kennen en voor bijna ieder probleem een oplossing weten te bedenken. Laten wij, als Vrienden van Oudewater, onze sponsoren niet vergeten te bedanken, zonder wie wij heel wat minder activiteiten zouden kunnen ontplooien. Grote en kleine ondernemers en middenstanders die onbaatzuchtig hun steun verlenen. Grandioos.”

Ook de terrassen in Oudewater zijn tijdens de markt gewoon geopend en bereikbaar. De bediening loopt in kleding die past bij een dergelijk festijn. De tafeltjes zijn voor de uniformiteit allemaal voorzien van boerenzakdoeken. Tussen de kramen en het publiek door lopen verschillende acts, waaronder een beul met jeugdige gevangenen, een waarzegster, maar ook een aantal hoeren. Daarnaast is er muziek, die eveneens zoveel mogelijk bij de tijd aansluit. Papekop Zingt, C’est Si Bon en Assassenacks die (Schotse en Keltische) kasteelmuziek ten gehore brengen.

Dankzij het Oranjecomité en Jan van Dam was het mogelijk om op de Markt een muziektent te plaatsen waarin de verschillende muzikanten hun optredens verzorgen. Iedereen en alles lijkt er klaar voor te zijn. Onvoorspelbare factor is het weer en gelet op de vorige twee edities is enige zegen van boven niet uitgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 21 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13