Afbeelding

Hellup!

Algemeen 325 keer gelezen

Naast mijn bed zit de verpleegster. Ze zoekt op mijn hand een goede ader om het infuus in aan te brengen. Terwijl ze aandachtig en zorgvuldig haar werk doet en de naald vakkundig in de opgezwollen ader prikt, hoor ik in de gang iemand roepen. “Hellup, hellup!”

De verpleegster blijft rustig en onverstoord haar werk doen. Even later opnieuw geroep, het is niet ver van mijn kamer vandaan. “Hellup! Hellup!” Het klinkt rustig. De zuster lijkt niet verontrust. Een paar minuten later opnieuw. Hellup, hellup!

In gedachten zie ik iemand op een ladder staan

Ik word er nu wel wat onrustig van. In gedachten zie ik iemand boven op een wankele ladder staan die er niet meer af kan komen. Ik weet ook niet waarom ik die associatie had, maar het klonk mij niet als een patiënt in de oren. Vragend kijk ik mijn verpleegster aan, “Moet je niet gaan kijken?” Ze lacht me vriendelijk toe terwijl ze me geruststelt dat het niet nodig is. Wat een rare situatie. Je hoort iemand duidelijk help roepen en niemand reageert. In de loop van de dag hoorde ik allerlei variaties van hulpgeroep. “Zuster! Is er iemand? Waarom komt er niemand?”
Een broeder nam in de loop van de dag de dienst op de afdeling over en ik hoorde dat hij bij de patiënt ging kijken toen hij opnieuw riep. “Ik heb wel 265.000 keer geroepen en er komt nooit iemand,” mopperde de man. De broeder praatte vriendelijk met hem mee. “Ik vind het schandalig, dat zou niet mogen gebeuren. Maar nu ben ik er.”
Wat een tact, wat een inlevingsvermogen moeten de mensen in de zorg toch maar elke dag opbrengen voor zoveel verschillende mensen die ze moeten verzorgen. Petje af voor hen. Ze verdienen echt meer! De pamfletten voor een betere cao her en der op de ramen geplakt roepen hetzelfde als deze man. Wie luistert daar nu eens naar?

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14