Manager Miranda Bakkenes is – even op het dak – echt ‘in de wolken’ met het uitzicht over de nieuwe buitenruimte. (Foto: Lysette Verwegen)
Manager Miranda Bakkenes is – even op het dak – echt ‘in de wolken’ met het uitzicht over de nieuwe buitenruimte. (Foto: Lysette Verwegen)

De Hooghe Waerd compleet met nieuwe buitenruimte

Algemeen 598 keer gelezen

Geen officiële opening, maar gewoon een rustige ingebruikname. Zwembad De Hooghe Waerd heeft de buitenruimte helemaal vernieuwd. Een aanwinstvoor ouders met hele jonge kinderen, maar ook voor volwassenen en jeugd.

IJSSELSTEIN – Het begon in de zomer van 2017 met de vernieuwing van de entreehal en de horeca met een nieuwe vloer en meubilair. Ook werd de multifunctionele ruimte voor de verenigingen opgeknapt en werd een nieuwe faciliteit voor de gasten geïnstalleerd: een stoomcabine. Inmiddels is ook de buitenruimte aangepakt: het uitzwembad is verdwenen om plaats te maken voor een waterspeeltuin voor gezinnen met kleine kinderen, een herinrichting van de zonneweide met ligbedden en een speciaal springkussen voor jongeren. “Helemaal passend bij de hedendaagse zwemvoorziening waar IJsselstein behoefte aan heeft en waar jong en oud voor recreatie of sportieve wateractiviteiten terecht kan”, aldus Miranda Bakkenes, manager Sportfondsen IJsselstein.
Ze is enthousiast over de buitenruimte: “De waterspeelplaats biedt zand en water; ideaal voor peuters. Eromheen staan zitjes voor de ouders en zelfs vanaf de ligbedden, om lekker te genieten van de zon, kunnen ouders hun kleintjes goed in de gaten houden.” Voor oudere kinderen die even buiten willen spelen is er een speciale airtrampoline en jong en oud kunnen een spelletje volleybal spelen op het veld, waar ook voetbaldoeltjes staan. “Zo is er voor iedereen iets en meer dan zwemmen alleen. Dat biedt veel variatie, ook voor de vele senioren die het hele jaar door deelnemen aan activiteiten als Aquavitaal.”
De reacties zijn positief: “De senioren zijn blij dat ze buiten na afloop van het zwemmen op de ligbedden kunnen relaxen. Iemand vond het bijna het vakantiegevoel. En ook de stoomcabine, waar je met acht personen in kunt, blijkt een grote aanwinst. De cabine is goed voor de spieren en luchtwegen en heerlijk ontspannend na intensief bewegen in het water.” De verbinding tussen buitenruimte en binnenbad is gebleven: ‘’Nu is het compleet.”

Met de beslissing die deze week werd genomen dat in de Nedereindse Plas nooit meer mag worden gezwommen door de verontreiniging, zijn de faciliteiten van zwembad De Hooghe Waerd een uitkomst. Jong en oud kunnen er bij slecht en mooi weer terecht voor zwemmen, ontspannen en diverse andere activiteiten of (kinder)feestjes. De multifunctionele ruimte en horeca zijn ook te huur voor bijeenkomsten. Kijk voor complete informatie op: www. sportfondsenijsselstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50