Doelpuntenregen tijdens Gouda - FC Oudewater

Algemeen 89 keer gelezen

Gouda – FC Oudewater 6 – 5

Oudewater - Al binnen vijf minuten achterstaan met 2-0 is niet iets wat je als ideale start van een wedstrijd kan beschouwen. Gouda trakteerde de vooral in de eerste helft zeer matig spelende Oudewaterse verdediging al snel op twee doelpunten. (Maikel Hageman 1-0, 4e min.) De 2-0 volgde inde vijfde minuut, de naam van de doelpuntenmaker was in dit geval niet duidelijk. Toch herpakten de Oudewaterse spelers zich redelijk snel want nog geen drie minuten later scoorde Wouter van Sprundel de 2-1uit een wegens hands toegekende strafschop, de bal ging simpel langs de matig kepende Goudse doelman Kamal el Mariami (8ste min.). Maar nog geen minuutje later plukte diezelfde doelman met wat kunst- en vliegwerk toch de bal van Venhof ’s schietgrage voeten af. Hetzelfde deed de Oudewaterse goalie De Ruijter, na een foutje van Jesper van der Zwart, imiteerde hij El Mariami en voorkwam dat Maikel Hageman kon scoren. Een terugspeelbal achterin bij Gouda werd slecht ingeschat door de Goudse doelman en het was Menno Venhof die daar goed gebruik van maakte 2-2 na 24 minuten voetbal. Hierna waren er met name voor de Oudewaterse ploeg diverse kansen waarvan er echter maar een werd verzilverd. Een goede pass van Sjoerd Wiltenburg werd mooi door Bart Griffioen opgevangen en daarna in het Goudse doel gedeponeerd ( 2-3, 30ste min.). In de 33ste minuut was het echter alweer gelijk 3-3, dit gebeurde bij een weer redelijk onoverzichtelijke situatie voor het domein van Arnold de Ruijter. Kort voor rust moest De Ruijter weer wat verdedigend gerommel voor zijn doel het hoofd bieden, met een uiterste inspanning kon hij de bal uit zijn doel slaan. Toen Pim de Visser ook nog een opgelegde kans om zeep hielp was het hoog tijd voor beide trainers om in de kleedkamer de spelers, onder het genot van Goudse thee, eens stevig toe te spreken.

Al binnen een minuut in de tweede helft werd een vrij lichte overtreding van Laurens de Vor met een penalty bestraft, een buitenkansje voor Daan de Heer, hij zorgde voor de 4-3 op het scorebord. Kort hierna verknalde Pim de Visser weer een bijna 100% kans door grandioos te missen. In dit stadium van de wedstrijd waren de Oudewaternaren wel de betere ploeg en dat werd na drie hoekschoppen op rij beloond door een prima doelpunt van centrale verdediger Jasper Kooman, zijn schot was onhoudbaar voor El Mariami (4-4, 48ste min.). Bij een tegenaanval van Gouda kwamen de Oudewaternaren weer een keer goed weg toen Djardo Boele een overtreding binnen de “zestien” maakte, een strafschop lag in het verschiet, maar achteraf bleek dat scheidsrechter Obradovic kort hiervoor buitenspel had geconstateerd en dus ging het Goudse feest eventjes niet door. Boele had zich echter zelf behoorlijk geblesseerd en moest vervangen worden door Mike Snel. Rond het uur was het weer prijs, want weer schutterde de Oudewaterse verdedigers en hoewel keeper De Ruijter in eerste instantie nog keurig redde was er niemand van zijn collega’s in de buurt om hem te assisteren. Issam el Bouazatti was er echter wel en dat betekende de 5-4. Een voorzet annex schot van Wouter van Sprundel verraste de Goudse keeper volkomen en de stand was wederom gelijk (5-5, 74ste min.). In een poging de volle buit binnen te halen waren er aan beide zijden diverse aanvallen die net niet bekroond werden. Zo moest Nick van der Elburg tot twee maal toe Bart Griffioen tot de orde roepen en schoot Sjoerd Wiltenburg tegen de paal. Stephan Kapteijn zag aan de overkant zijn schot rakelings naast gaan en zo leek de wedstrijd in een puntendeling te eindigen. Een fraai schot van Pim de Visser vloog er tot ongeloof van alles en iedereen toch in en Gouda stond dus weer op de volle winst (6-5, 87ste min.) Nitai Harinandansingh incasseerde nog even zijn tweede gele kaart en dus rood. De voor zijn overtreding gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied had in de laatste minuut de Oudewaternaren nog langszij kunnen brengen, maar het schot van Jasper Kooman ging rakelings naast.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruijter, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Jasper Kooman, Djardo Boele (Mike Snel), Mike Rijsbergen (Ivo Anbergen), Wouter van Sprundel, Laurens de Vor (Micha Hulst), Sjoerd Wiltenburg, Menno Venhof, Bart Griffioen.

Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws gisteren
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46