Gezellige 10e Burendag in Linschoten

Algemeen 9 keer gelezen

Linschoten - Op zaterdag 28 september vierde Linschoten voor de tiende maal Burendag. De Burendag werd gehouden in en rondom De Brede Vaart.

Na de opening door burgemeester Petra van Hartskamp-de Jong begon het in Linschoten inmiddels beroemde kindertreintje aan het eerste rondje over het plein. Het DoeMeeHuis Linschoten van de SWOM werd daarna officieel geopend door wethouder Jocko Rensen. Tevens was er dit jaar ook extra aandacht voor de Boekspot Linschoten. De bibliotheek is jaren geleden wegbezuinigd, maar gelukkig er is nu een alternatief voor de lezers uit Linschoten en Montfoort, de Boekspot.

Binnen in de Brede Vaart genoten de Linschotense buren van uiteenlopende optredens: muziek van Linfano, dans van Attitude en de eenakter van Arno van Os. Binnen stonden ook kramen met informatie over onder andere kinderopvang, Vereniging Oud Linschoten, Scriba en het Knooppunt. Er werd actief deelgenomen aan een potje koersbal, om te laten zien dat deze sport echt niet alleen voor ouderen is! Daarnaast konden kinderen op t-shirts tekenen, geschminkt worden of maskers knutselen. De ballonnenman heeft de hele middag prachtigste creaties gemaakt. De vrouwen in het dorp lopen er allemaal weer netjes bij met door de dames van Linn-ontmoet gelakte nagels of met mooie hennep beschilderde handen door mevrouw Hafid en haar vriendinnen. De Marokkaanse thee en koekjes, cupcakes en taarten vonden ook gretig aftrek en menig Linschotenaar is voorzien van nieuwe planten via Linschoten Natuurlijk.

Dit alles werd vakkundig en met veel humor aan elkaar gesproken door spreekstalmeester Jolanda Dorsman. Ze interviewde bezoekers en deelnemers en legde verbinding tussen de activiteiten binnen en buiten.

Buiten was tussen de buien door ook genoeg te doen. Dweilorkest de Hoetetoeters zorgde voor een gezellige sfeer op het plein. Daar stonden diverse kramen van verenigingen en men kon er ijsjes, een lekker broodje warme worst of een pannenkoek kopen. Bij LUNO werd getest hoe goed je korfbalskills waren en bij RAP kon je zelf oefenen met speedmintonnen. Dit is een vorm van badminton die ook buiten met wat hardere wind goed te doen is, met wat zwaardere rackets en shuttles. De middag werd dan ook sportief afgesloten met een demonstratie speedminton door de selectieleden van RAP, fantastisch om te zien!

Ondanks het wat minder goede weer was het een gezellige en geslaagde dag en kennen de buren uit Linschoten elkaar weer een beetje beter!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20