Diana van der Bent en Paul den Bakker.
Diana van der Bent en Paul den Bakker. (Foto: eigen foto)

Verrassende Franse middag in het St. Joseph

  •   keer gelezen

Montfoort - Zondagmiddag was een echte Franse beleving in het Sint Joseph. De voorstelling Tout finit pas des chansons ( alles eindigt met een lied), apart en boeiend.


Het optreden van het duo (Diana van der Bent en Paul den Bakker) was een aangename ervaring, waarbij het publiek kon genieten van de heldere stem van Diana en het uitstekende gitaarspel van Paul. De voorstelling gaat over de hoogtijdagen van het Franse chanson met als bakermat de Parijse wijk Saint-Germain-des-Prés. Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht mensen te raken, ongeacht het genre, taal of achtergrond.

Diana nam ons mee in het leven van Juliette Greco en haar vele ontmoetingen met beroemde chansonniers. Diana vertelde over het leven van de artiest en de inhoud van het lied, waarvan zij een geweldige vertolking gaf in perfect Frans en met een heel mooie mimiek. Na de pauze begon zij met een vertolking van “Het dorp”van Wim Sonneveld en gaf zij nog meer voorbeelden van Nederlandse muziek waarvan de oorsprong het Franse chanson is.

Een sfeervolle theatervoorstelling, met muziek, gesproken woord en beeld uit het Parijs van net na de oorlog tot heden. Werken van onder andere Brel, Brassens en Aznavour. De beelden in de voorstelling waren van Ruben Maalman. Regie Piet van der Pas.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten