Tweede grote nederlaag voor IJFC

Algemeen 230 keer gelezen

IJsselstein - Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Delta Sports, liep IJFC opnieuw tegen een fikse nederlaag aan: 1-4. Victoria was de betere ploeg en nam verdiend de punten mee naar Hilversum.

IJFC zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Naast het ontbreken van de belangrijke spelers Erwin van Soolingen en Ruben van Rooijen, moest IJFC ook nog met tien man verder na rood voor Stefan de Wit en raakte ook nog Trves Wright geblesseerd.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Joel Steiginga, Jeffrey Stigter, Davey van der Snoek, Marc van der Klij, Stijn de Bie, Stefan de Wit, Jelle Eissens, Nino Poeketi, Luciano Poeketi ( 38 Robin Dambroek) en Travis Wright (60 Gerben Renes).

In de 8e minuut kreeg IJFC al een flinke waarschuwing met een tegentreffer, maar de bal was duidelijk achter de lijn en de goal werd terecht afgekeurd. Enkele minuten later kroop IJFC opnieuw door het oog van de naald en kon Mike Maaswinkel de bal via de lat wegtikken. In de 13e minuut een scrimmage voor het doel van Victoria, Stijn de Bie haalde uit, maar schoot tegen de keeper aan. IJFC kwam opnieuw goed weg toen Tissoudali alleen op Mike Maaswinkel afging, Mike behield het overzicht en redde uitstekend. In de 22e minuut dan toch de eerste treffer voor Victoria. Tissoudali ging door over links en stifte de bal perfect over Mike Maaswinkel heen, onhoudbaar 0-1. Een grote teleurstelling voor de IJsselsteiners. IJFC kon niet echt een vuist maken en liep zelfs in de 35e minuut tegen de 0-2 aan. Vijf minuten later opnieuw een redding van Mike Maaswinkel, die zijn team nog een beetje op de been hield. Pas in de 42e minuut nog een kans voor IJFC, schot van Jelle Eissens net over. RUST 0-2

IJFC kwam gretig uit de kleedkamer om direct wat te doen aan de achterstand, maar opnieuw sloeg het noodlot toe. Stefan de Wit zette een forse tackel in en de goed leidende scheidsrechter Bram van den Boogaard vond dit zwaar genoeg voor een rode kaart. IJFC verder met tien man. Na een kwartier raakte IJFC ook nog Travis Wright kwijt met een armblessure. In de 68e minuut de 0-3 voor Victoria en wedstrijd gespeeld. IJFC probeerde het nog wel, maar ook een uitstekende vrije bal van Mark van der Klij werd knap gered door de doelman van Victoria. Nadat Victoria de paal nog raakte, gooide Jelle Eissens alle ergernis van zich af en scoorde van 25 meter een wereldgoal met een streep in de kruissing. 1-3 . Twee minuten voor tijd moest Mike Maaswinkel opnieuw de bal uit het net halen. Invaller van de Berg, kwam alleen voor Mike en scoorde de 1-4.

In de 92e minuut foot scheidsrechter van den Boogaard voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw een grote tegenvaller en teleurstelling voor IJFC. Na een uitstekende voorbereiding, vallen de resultaten van de eerste twee competitieweken tegen. Trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra en het medische team zullen er deze week alles aan doen, om het team weer fit en aan de praat te krijgen. IJFC heeft een uitstekend team, dat voetballend zeker goed mee kan draaien in de tweede klasse, maar het zit nu even tegen. Met veel inzet en teamspirit zal de draad weer opgepakt moeten worden.

Zaterdag speelt IJFC tegen FC Almere dat na twee wedstrijden op 3 punten staat en afgelopen zaterdag met 2-1 van sc Nieuwland won. Bij winst sluit IJFC weer aan. Zaterdag de koppen weer omhoog en met 200% inzet zal het team voor drie punten gaan. Aftrap half 3.

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 19 uur geleden
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23