IJsseloever Heren 1 tegen Berkel-Enschot Heren 1: een overtuigend en sterk spelende thuisploeg en een tegenstander die niet zonder doelpunten naar huis wilde. (Foto: Tony Buijse) Foto: Tony Buijse

Dubbele winst IJsseloever Heren 1

Algemeen 60 keer gelezen

IJsselstein - Afgelopen donderdag, 26 september, speelde IJsseloever Heren 1 hun eerste ronde in de Gold Cup. In de poule Zuid-Oost werd op Sportpark IJsseloever de wedstrijd gespeeld tegen Push Heren 1, uit Breda. IJsseloever won deze match overtuigend met 3-0.

Voor de competitiewedstrijd tegen Berkel-Enschot zit het vertrouwen er dan ook goed in.
IJsseloever komt goed van start en is sterk in de duels. Na tien minuten spelen krijgt IJsseloever een strafcorner en weet Floris van den Bos de bal hard in het doel van de Brabanders te slaan, 1-0. Vijf minuten later maakt Mitch Vermeij 2-0. In de 23e minuut maakt Jasper Olthof dan 3-0, wat dan ook de ruststand wordt.
Als de tweede helft begint lijkt Berkel-Enschot zich weer te herpakken en gaat stevig in de aanval. Een comfortabele ruststand zegt bij hockey helemaal niets. Dat blijkt wanneer Berkel-Enschot in de 11e minuut een strafcorner krijgt en de doelman Rogier Ritter weet te passeren, 3-1. IJsseloever voert de aanval flink op. Na een verkregen strafcorner maakt Floris van den Bos in de 18e minuut zijn tweede doelpunt, 4-1. IJsseloever overheerst in de wedstrijd. De mannen van Berkel-Enschot zien echter wel kans om in de wedstrijd te blijven en proberen kansen te creëren. Dat lukt in de 25e minuut. De Brabantse ploeg maakt 4-2. Twee minuten voor tijd maakt Joren Straatman, na een fraaie soloactie, uiteindelijk nog 5-2 voor IJsseloever. En dat is dan tevens de eindstand. De 5-2 uitslag is er een die mooi het wedstrijdbeeld weergeeft. Een overtuigend en sterk spelende thuisploeg en een tegenstander die niet zonder doelpunten naar huis wil.

IJsseloever Heren 1 – Berkel-Enschot Heren 1: eindstand 5-2

Na deze speelronde staat IJsseloever op de 2e plek in de Poule A van de Overgangsklasse. Upward staat nog steeds bovenaan. Berkel-Enschot zakt terug naar de tiende plaats.

Volgende week zondag, 6 oktober 2019, speelt IJsseloever Heren 1 uit, bij Gooische Heren 1. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Laegieskamp te Hilversum.

Op 13 oktober is de volgende thuiswedstrijd van de IJsselsteiners. Dan wordt de competitiewedstrijd gespeeld tegen Groningen Heren 1. Deze begint om 14:45 uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.

Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37