Teamspirit levert IJFC drie punten op tegen FC Almere

Algemeen 207 keer gelezen

IJsselstein - In een wedstrijd vol strijd en spanning was IJFC de bovenliggende partij tegen FC Almere. FC Almere ,een zeer technisch en ervaren team deed er van alles aan om scheidsrechter Beudeker te beïnvloeden, maar daar trapte de leidsman niet in. Voor trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra wordt het onderhand hogere wiskunde om een elftal op de been te brengen, maar het lukte. IJFC miste al 7 spelers en net voor de wedstrijd viel Marc van der Klij ook nog uit en na 8 minuten ging Maikel van der Linden ongelukkig door zijn enkel.

Op de bank begon Kay Hendriksen van JO 19-1 ( net 17 jaar geworden) en deze talentvolle spits, werd beloond met een debuut in het eerste elftal.

IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey v de Snoek, Jeffrey Stigter, Maikel van der Linden ( 9 Robin Dambruck), Stijn de Bie, Youri de Kruijf ( 71 Joël Steiginga), Jelle Eissens, Luciano Poeketi, Nino Poeketi ( 85 Kay Hendriks) en Tim van der Brugge.

FC Almere liet in de eerste tien minuten merken dat ze IJFC verder in de put wilde drukken. Ze begonnen fel op de aanval, maar de IJFC verdediging hield goed stand. FC Almere creëerde drie corners in tien minuten. In de 8e minuut raakte routinier Maikel van der Linden, tijdens een duel, ongelukkig geblesseerd. Robin Dambruck werd zijn vervanger. Robin viel meteen scherp en geconcentreerd in en speelde een prima wedstrijd. Spits Gary Bouwmeester, van FC Almere, was een snelle en zeer behendige spits, maar Davey vd Snoek en Jeffrey Stigter hielden hem goed in bedwang. Na tien minuten pakte IJFC het spel op en speelde goed onder de druk uit, sterker nog het creëerde ook nog enkele mooie kansen. In de 13e minuut een snelle aanval van IJFC via Robin Dambruck, zijn goede voorzet belandde bij Luciano Poeketi, schot Luciano net over.

Het spel golfde wat heen en weer, maar echte grote kansen waren er niet. In de 30e minuut toch ineens een grote kans. Uitblinker Jelle Eissens veroverde de bal slim, stuurde Nino Poeketi de diepte in, die op zijn beurt het overzicht hield en de vrijstaande Tim van der Brugge (speelde een slimme wedstrijd) , Tim schoof de bal in de verre hoek, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal er weer uit. Pech voor IJFC. Vijf minuten later kwam IJFC goed weg. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd hard in de hoek geschoten, Mike redde, maar kon de bal niet vast houden. In de rebound gooide Mike met lef zijn lichaam voor de bal en redde ook in tweede instantie. In de 41e minuut veerde de supporters van IJFC op. Gerben Renes speelde Nino Poeketi aan, Nino speelde zich goed vrij en speelde Jelle Eissens aan, Jelle nam de bal goed aan, draaide om zijn tegenstander heen en zag de keeper iets voor zijn doel staan en krulde de bal in de bovenhoek. Uitstekende goal. 1-0 RUST

In de tweede helft pakte IJFC het initiatief en dat resulteerde in een aantal prima kansen. Eerst een goede bal van Nino op Jelle, schot van Jelle met iets te weinig kracht. Daarna een vrije bal toen Youri de Kruijf zijn tegenstander goed uitspeelde en neergelegd werd. De vrije bal van Stijn de Bie was een streep net over de lat. En zeven minuten later een steekbal van Stijn de Bie op Tim van der Brugge, Tim ging op snelheid alleen op de keeper af, maar schoot tegen de keeper aan. Mike Maaswinkel moest nog een keer ingrijpen toen er plotseling een speler van FC Almere vrij voor Mike opdook. Goede redding Mike. FC Almere kreeg daarna niet veel kansen meer, want er werd door alle spelers van IJFC keihard gestreden in ieder duel. In de 75e minuut een prachtige steekbal van Luciano Poeketi op Joël Steiginga, Joël stond alleen voor de keeper, maar kreeg net op het moment dat hij uit wilde halen een duw in zijn rug. Scheidsrechter Beudeker zag er echter geen penalty in. Enkele minuten later een strakke inspeelbal van Youri de Kruijf op Tim van der Brugge, Tim passeerde met een paar weergaloze passeeracties drie tegenstanders, maar zijn schot werd gered door keeper Gijs Roelofsen.

Enkele minuten later werd Roelofsen toch gepasseerd. Na een corner belandde de bal bij Jelle Eissens, Jelle gaf een perfect voorzet op Luciano Poeketi, die met een ferme kopbal de 2-0 liet aantekenen.

In de 85e minuut een mooi moment voor Kaj Hendriksen. Onder luid applaus betrad hij het speelveld voor zijn debuut in de hoofdmacht van IJFC. Kaj liet zich meteen gelden. Robin Dambruck ging goed door op links en gaf een scherpe voorzet op de goed inlopende Kaj Hendriksen. Net voordat Kaj in kon koppen pakte de keeper de bal goed uit de lucht.

In de 95e minuut onderschepte Jelle Eissens de bal, speelde Luciano Poeketi aan , die meteen Tim van der Brugge aanspeelde. Tim haalde vol uit in de hoe, maar keeper Roelofsen pareerde knap.

In de 97e minuut floot scheidsrechter Beudeker voor het einde. De IJFC supporters konden tevreden naar huis. Na twee moeilijke nederlagen zijn de eerste drie punten binnen en dat smaakt naar meer. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij JSV Nieuwegein, dat gisteren nipt verloor van Waterwijk met 3-2. IJFC is van die enge onderste plaats af en staat inmiddels 11e. JSV staat hier 1 punt achter, dus ook volgende week weer een belangrijke wedstrijd.

We hopen dat het IJFC legioen het team weer komt aanmoedigen.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10