In het Stadsmuseum onthulden Jaap van der Laan (r) en Rob Stekelenburg (l) de touchtable. Een moderne en eigentijdse aanwinst voor het museum waarin spel en kennis samenkomen. (Foto: Paul van den Dungen)
In het Stadsmuseum onthulden Jaap van der Laan (r) en Rob Stekelenburg (l) de touchtable. Een moderne en eigentijdse aanwinst voor het museum waarin spel en kennis samenkomen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Stadsmuseum enthousiast over eigentijdse Touchtable

  •   keer gelezen

De touchtable is een gebruikersvriendelijke touchscreen die zonder toetsenbord of muis te gebruiken is. Aanraken met de vingers is voldoende en het Stadsmuseum heeft er een.


Oudewater - Op de zolder van het Stadhuis aan de Visbrug is het Stadsmuseum gevestigd. Ooit de rommelzolder van de gemeente, maar inmiddels omgetoverd tot een plaats waar de historie van Oudewater voor iedereen zichtbaar is. Met steun van het bedrijfsleven kon het museum een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en beschikt sinds zaterdag over een touchtable. Nell van Gool, voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater (GVO) is dankbaar en enthousiast. “Hierin zit heel veel informatie, verdeeld over verschillende categorieën, die slechts met een vinger zichtbaar kan worden.”
Inmiddels heeft Nettie Stoppelenburg alle bedrijven die hier in de 17e eeuw waren gevestigd zichtbaar gemaakt. Maar ook de religie in Oudewater, de Vestingwerken, oude stadsplattegronden, het zit er allemaal in opgeslagen en er komt nog veel meer data bij. Van Gool: “Wij hebben de scholen in Oudewater gevraagd het museum wat vaker educatief te komen bezoeken, want juist de jeugd kan hier heel veel zien en leren over de Oudewaterse geschiedenis.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten