Donkere wolken pakken zich samen boven FC Oudewater

Algemeen 116 keer gelezen

Oudewater –  Niet de weersomstandigheden maar het vertoonde spel zorgde voor donkere wolken boven het Oudewaterse sportpark Markveld. De plaatselijke FC staat na de 1-5 nederlaag tegen Alphia gewoon keihard onderaan de ranglijst en dit terwijl de verwachtingen voor dit nieuwe seizoen juist zo hoog gespannen waren.

Dat de tegenstander Alphia beter speelde was een feit, maar daar was niet zo erg veel voor nodig, de Oudewaternaren speelden (bijna) allemaal ver onder hun kunnen. Dat het ook niet allemaal meezat is ook een feit, maar je kunt natuurlijk wel proberen e.a. af te dwingen, dat kun je zelfs doen met geluk! Oudewater kreeg in ieder geval geen grip op het sterke middenveld van de Alphenaren en ook de aanvallers van de bezoekende club gaven de Geelbuikse verdedigers handen vol met werk. Handig gebruikmakend van de gaten in de kaas konden El Bonny en zijn makkers er af en toe lustig op los combineren. Hoewel ook Oudewater legio kansen wist te creëren vond invaller Laurens de Vor slechts een keer het net.

De eerste vijf minuten waren wel even voor de gastheren, maar kort daarna nam Alphia het roer in handen om niet meer uit handen te geven. Een snelle uitval zorgde al in de eerst volgende minuten voor een Alphense kans en een hoekschop, deze echter nog zonder resultaat. Rond de tiende minuut werden er drie hoekschoppen richting het Oudewaterse doel genomen en bij de derde was het raak, Daniel Buynink scoorde simpel waarbij de Oudewaterse doelman niet geheel vrijuit ging (0-1, 10e min.). Bij de hierop volgende Oudewaterse aanval kon Wouter van Sprundel een pass van Bart Griffioen niet bekronen, het zat hem niet mee vandaag! Een verre terugspeelbal op keeper Vet werd, nadat de doelman de bal oppakte, niet door de scheidsrechter bestraft hetgeen ronduit vreemd was. Rond het half uur spelen stond een verdedigende blunder aan de basis van het tweede doelpunt, de bal werd van achter uit in Alphense voeten gespeeld, hetgeen een kolfje naar de hand van Frank Veelenturf was, hij kon de bal zo het doel in lopen (0-2). Onmiddellijk hierna hadden de Alphenaren recht op een strafschop nadat doelman De Ruyter wat te wild probeerde de bal te bemachtigen en Aatif El Bonny onderuit haalde, de scheidsrechter had het echter anders gezien. Toen De Ruyter hierop volgend na een schot de bal niet klemvast had was Floris Buynink er als de kippen bij om de derde in het net te deponeren (0-3, 44ste min.). Vlak voor het rustsignaal hielpen twee FCO-aanvallers de hun geboden kansen vakkundig om zeep.

Binnen het kwartier in de tweede helft kregen de Oudewaternaren diverse kansjes bij een aantal scrimmages voor het Alphense doel, maar ook dit klaarden ze niet. Bij een fraaie voorzet vanaf rechts legde Bart Griffioen de bal vrij voor een open doel, helaas was er geen enkele collega van hem aanwezig om het aanbod te verzilveren. Griffioen was overigens een van de weinige Oudewaternaren die een voldoende haalde. De in de rust ingevallen Laurens de Vor wist wel het net te vinden, na zijn mannetje uitgekapt te hebben bracht hij weer wat hoop in de Oudewaterse harten (1-3, 63ste min.) Die hoop werd echter al snel de bodem ingeslagen, nog geen minuut later tekende Vincent Hoogervorst voor de genadeslag (1-4, 64ste min.). Toen ook nog aanvoerder Menno Venhof geblesseerd het veld moest verlaten gingen de Oudewaters koppies helemaal naar beneden hangen. Wat restte was nog een kopbal van De Vor in handen van keeper Vet en een doelpunt van (weer) Vincent Hoogervorst op de valreep, hij maakte goed gebruik van de gatenkaas achter in de Oudewaterse defensie (1-5, 90ste min.)

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Jasper Kooman, Micha Hulst (Mike Rijsbergen), Sjoerd Wiltenburg (Laurens de Vor), Wouter van Sprundel, Ivo Anbergen, Menno Venhof ( Mike Snel), Bart Griffioen, Nick van den IJssel.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 18 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10