Benieuwd naar de warmtelekken van je woning?

Algemeen 301 keer gelezen

Montfoort - Wil je aan energiebesparing doen maar weet je niet goed wat je (nog) kan doen of waar je kan beginnen? Een warmtescan van je woning kan een goed startpunt / hulpmiddel zijn. Met een warmtescan van je woning kan namelijk zichtbaar gemaakt worden waar eventuele warmtelekken zitten.

De vrijwillige energie-ambassadeurs van Duurzaam Montfoort kunnen zo’n warmtescan maken. Deze maken ze met een een warmtebeeld camera. De camera vangt warmtestraling op en maakt hiermee een warmtebeeld (foto) van een gebouw. De kleuren op de foto geven de temperatuur weer van de gevel. Als de gevel warm weer wordt gegeven op de foto dan wil dat zeggen dat er warmte naar buiten straalt. Dit kan interessante inzichten opleveren met betrekking tot warmte verlies en waar isolatie te verbeteren is, comfort te verhogen is of energie te besparen valt.

Hoe gaat het in zijn werk?

De energie-ambassadeur maakt een afspraak voor het maken van een scan. Het interpreteren van een scan wordt samen gedaan. Als je dat wil dan kan de energie- ambassadeur ook samen door het huis lopen om tips te geven voor energiebesparing. De tips zijn afhankelijk van de ervaring van de energie-ambassadeur en kunnen variëren van tips over (led) verlichting, over CV optimalisatie tot het vergelijken van je energieverbruik met dat van soortgelijke huishoudens. Bij specifieke vragen kunnen ze eventueel doorverwijzen.

Ook een warmtescan?

Wil je ook een warmtescan laten maken? Stuur een mail naar info@duurzaammontfoort.nl om een afspraak te maken. De scan is gratis, maar vind je de scan waardevol en draag je ons duurzaamheidsplatform een warm hart toe? Wij waarderen jouw vrijwillige bijdrage. Stort je donatie op rekening NL 56 RABO 0335 2664 52 ten name van Stichting Platform Duurzaam Montfoort.

Let op: Warmtescans kunnen alleen genomen worden als het buiten koud is. Het temperatuurverschil tussen buiten en binnen moet minstens 13 graden zijn. Daarom kunnen we alleen afspraken maken als het winter is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09