IJFC pakt drie punten bij JSV

Algemeen 37 keer gelezen

IJsselstein - Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Enkele minuten voor het eindsignaal scoorde Gerben Renes zijn tweede, IJFC’s derde verdiende, goal… en kort daarna kreeg JSV aanvoerder Michiel van der Valk zijn tweede gele kaart en dus rood na een elleboogstoot.

IJFC miste opnieuw acht spelers, maar het Technisch duo Patrick Hihorst en Jitse Boonstra hadden weer een aantal tactische zetten en dat pakte uitstekend uit. Aangezien aanvoerder Jeffrey Stigter afwezig was, kreeg Jelle Eissens de positie achterin het centrum en de aanvoerdersband om en dat deed hij meer dan uitstekend. Jelle heeft al op bijna alle posities goed gespeeld, behalve als vervanger van Mike Maaswinkel…. En waarschijnlijk zou hij dat ook nog goed kunnen. In de spits kreeg de net 17 geworden Kai Hendriksen een basisplaats en deed dat zeker naar behoren tegen de ervaren Michiel van der Valk.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey van der Snoek, Jelle Eissens, Joël Eissinga, Stijn de Bie, Youri de Kruijf (64 Robin Dambruck), Luciano Poeketi, Nino Poeketi, Kay Hendriksen en Tim van der Brugge (68 Robin van de Wijngaard).

Ondanks de vele afwezigen, stond er vandaag opnieuw een team dat voor elkaar wilde werken, maar ook vooral wilde voetballen. Doelman Mike Maaswinkel, had geen zware middag, maar coachte zijn team goed. Het centrale duo met de ervaren Davey van der Snoek, die zijn verdediging en middenveld uitstekend coachte en een geweldige wedstrijd speelde en de slimme Jelle Eissens die speelde als ervaren verdediger en alle gaten dichtliep. Daarnaast de backs Joël Steiginga, speelde als rechtsback op de linksback positie en deed dat perfect, aan de andere kant matchwinner Gerben Renes, was vandaag niet te kloppen. Op het middenveld, stofzuiger en met goede passes strooiende Stijn de Bie en Youri de Kruijf en Luciano Poeketi regelmatig zoekende naar goede steekballen. Voorin de behendige en snelle Tim van der Brugge, de hard werkende spits Kaj Hendriksen en uiteraard slangenmens Nino Poeketi.

IJFC pakte vanaf het begin het initiatief en probeerde ondanks het gladde veld zoveel mogelijk te voetballen. JSV, daarentegen, moest het hebben van lange ballen en strijd. De eerste echte kans was voor IJFC. Joël Steiginga speelde Youri de Kruijf goed in, Youri speelde zich goed vrij, maar helaas werd zijn harde schot geblokt. Een minuut later lag de bal in het net bij IJFC. Na een klutsbal kwam de bal in buitenspel positie bij een aanvaller van JSV terecht. Zelfs de supporters van JSV gaven toe dat het buitenspel was, maar arbiter de Waard wuifde het vlagsignaal weg en tot verrassing van iedereen stond de 1-0 op het scorebord. Een tegenvaller voor IJFC, maar het team ging niet bij de pakken neer zitten en stroopte de mouwen op. Vier minuten later, Gerben Renes opende fantastisch met een crosspass naar Tim van der Brugge. Tim gaf een scherpe voorzet op de goed inlopende Kaj Hendriksen. Kaj kwam net een teenlengte tekort om de bal in te tikken. In de 29e minuut een uitstekende ingreep van Davey van de Snoek en direct een goede opening op Youri de Kruijf, Youri gaf een goede steekbal op Nino Poeketi , schuin voor de goal haalde Nino uit, maar helaas in het zijnet. IJFC bleef het betere van het spel houden, maar creëerde net iets te weinig kansen. Tot de 34e minuut, Jelle Eissens dribbelde goed in en speelde Luciano Poeketi aan. Luciano nam de bal op snelheid mee en krulde de bal in de verre hoek 1-1. Twee minuten later mocht IJFC opnieuw juichen. Een afgeslagen corner kwam via Davey van de Snoek, voor de voeten van Youri de Kruijf. Met een technisch hoogstandje legde Youri de bal op het hoofd van Gerben Renes, die bal duikend en met kracht in de hoek kopte 1-2 voor IJFC. Net voor rust nog een mooie aanval van IJFC via Kaj Hendriks , Tim van de Brugge , Youri de Kruijf en uiteindelijk een schot van Nino Poeketi net naast de paal. Rust 1-2

Na rust was het voetbal iets minder. Al kwam IJFC na twee minuten goed weg. Joël Steiginga blokte de bal met een geweldige sliding en voorkwam daarmee een schot op de goal. Echt grote kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Tot de 65e minuut. Een vrije bal van JSV kwam op het hoofd van Barry Zwezerijnen. 2-2. Kort daarna raakte IJFC ook nog Tim van Brugge en Youri de Kruijf kwijt, maar de vervangers Robin Dambruck en Robin van de Wijngaard vielen goed in.

In de 82e minuut leek IJFC de winst naar zich toe te trekken. Kaj Hendriksen, ontving de voorzet van Robin van Wijngaarden, schoot de bal beheerst in, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Pech voor IJFC. Twee minuten later een uitval van JSV. Joey Pepe van Stroe schoot de bal in het zijnet.

In de 90e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor IJFC. Robin van de Wijngaard nam een geweldig cornerbal en legde de bal strak op de inlopende Gerben Renes. Met een ferme kopstoot scoorde Gerben zijn tweede goal van de wedstrijd en zette IJFC daarmee op een 3-2 voorsprong. De tribune explodeerde door de IJFC supporters en het gejuich was tot in IJsselstein te horen. De blessuretijd werd nog even spannende. Michiel van de Valk ging naar voren om “oorlog” te maken, maar sloeg daar een beetje in door en kreeg terecht zijn tweede gele kaart, dat zelfs rood kon zijn. Na 4 minuten floot scheidsrechter de Waard, die de wedstrijd prima onder controle had, voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw een zeer verdiende overwinning van het team. Het “ blauw wit “ klonk weer fantastisch door de catacomben van het sportcomplex van JSV… en veel tevreden en blije gezichten van de trouwe IJFC supporters.

Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 20 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport gisteren
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport 22 apr, 08:50
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00