Jupiter D1 komt langzaam op gang

Algemeen 94 keer gelezen

Oudewater - Afgelopen zaterdag was het voor Jupiter D1 zover! De eerste wedstrijd van de competitie 2019-2020 stond op het programma. Oberon D1 was de tegenstander waar de dames van Jupiter het tegen op moesten nemen. Dit team uit Weesp zit normaal gezien in een andere regio. Vanwege degradatie in het vorige seizoen, waren ze niet ingedeeld in hun eigen regio. In onze regio was nog een plekje vrij, dus hebben zij die opgevuld.

De wedstrijd startte ietwat laat door de uitloop van Jupiter D2, die strijdend maar helaas ten onder gingen tegen Limes. Om 17.30 uur brandde de strijd los. In de eerste set hadden de dames van Jupiter toch wat moeite. Er was een betere servicedruk vanuit Oberon en te veel slordige foutjes, en misschien toch wat spanning, bij het thuisspelende team. Jupiter weet het uiteindelijk te schoppen tot 20-20, maar verliest de set op drie fouten die achter elkaar gemaakt worden. De set wordt verloren met 21-25.

De tweede set wordt goed opgepakt. Door een serviceserie van Nika Morsink komt Jupiter op een 10-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt lang vastgehouden. Vanaf deze set gaat ook de servicedruk vanuit Jupiter beter lopen. Echter loopt Oberon toch wat in en laten de dames van Jupiter het komen tot een stand van 19-15. De tweede set wordt uiteindelijk toch gewonnen met 25-17.

Er wordt door coach Marco Spruijt steeds met dezelfde spelers gestart. De derde set verloopt soepeltjes. We laten het ook hier komen tot een stand van 20-20, maar nu maken de dames van Oberon de foutjes, waardoor Jupiter de set weet te pakken. Deze set wordt gewonnen met 25-23.

De vierde en tevens laatste set is een set waarin de vermoeidheid bij beide teams merkbaar is. Echter wordt bij Jupiter toch de focus beter vastgehouden, met name door de middenspeelster Djouke Deutekom en Iris de Gier. Iris speelt dit seizoen voor het eerst bij Jupiter en laat zich van haar beste kant zien. Djouke is na de wedstrijd verkozen tot ‘Meid van de Wedstrijd’. Zij is belangrijk geweest op kritische momenten en heeft met haar alertheid en aanval aan het net keurig gescoord. De vierde set wordt gewonnen met een stand van 25-22, waarin het killingblock van Celine Vergeer toch een van de mooiste punten van deze wedstrijd is!

Al met al een stabiele wedstrijd, waarin Jupiter later op gang komt, maar wint met een uiteindelijke stand van 3-1. Onze volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd en wordt gespeeld op 15 oktober in sporthal De Noort Syde. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober tegen Limes D2.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 15 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10