Burgemeester Van Domburg bracht het diamanten paar Bijvoet in De Hooghe Camp een bezoek; uiteraard met felicitaties en bloemen. (Foto: Rinus Verweij)
Burgemeester Van Domburg bracht het diamanten paar Bijvoet in De Hooghe Camp een bezoek; uiteraard met felicitaties en bloemen. (Foto: Rinus Verweij)

Diamanten paar door veel nemen en véééél geven

Algemeen 201 keer gelezen

‘Nemen en veel geven en actief blijven’, dat is het geheim van het diamanten paar Bijvoet, waar burgemeester Van Domburg op felicitatiebezoek ging.

IJSSELSTEIN / BENSCHOP – “Het is hier minder koud en winderig, maar ik vond de mensen eerst wel wat stugger.” Zo beschrijft Annie Bijvoet (83) het verschil tussen hun geboortestreek West-Friesland en Benschop, waar ze met haar man Nico (87) in 1966 kwam wonen. Na drie jaar verkering - na de ontmoeting in het café waar Annie werkte - trouwden ze zestig jaar geleden in 1959. Sinds 2009 wonen ze in een serviceappartement aan de Benschopperweg. Naar volle tevredenheid. “Maar ik moet Nico wel een beetje in de gaten houden want er zijn hier veel ‘loslopende’ vrouwen”, grapt Annie. Zijn werk als onderhoudsmonteur voor Terberg bracht Nico, met zijn jonge gezin, naar Benschop. Na maandenlang behelpen in een vochtige oude woning, heeft het uiteindelijk met drie zoons gezegende gezin vele jaren met plezier gewoond in een huis met ruime tuin. Na zijn loopbaan bij Terberg werkte Nico tot zijn 81e drie dagen per week gewerkt bij Handelsmaatschappij Bouwmans. Na de werkzame jaren is het paar nog steeds actief, zo wordt er onder meer wekelijks gekaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46