Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Update: Dronken IJsselsteiner krijgt uitgaansverbod na stompen agent

Algemeen 158 keer gelezen

IJsselstein - Een 36-jarige inwoner van IJsselstein heeft een gebiedsgebod opgelegd gekregen nadat hij afgelopen weekend een agent hard in het gezicht heeft gestompt na daarvoor hevige overlast te hebben veroorzaakt. Hij mag nu twee weekenden het uitgaansgebied niet in en komt ook voor de rechter.

Het opleggen van een gebiedsverbod is een bestuursrechtelijke maatregel die wordt genomen ter handhaving van de openbare orde en veiligheid. Een gebiedsgebod wordt normaliter volgens de regels pas gehanteerd bij personen die herhaaldelijk de orde verstoren. Gezien de ernst van dit delict heeft de burgemeester besloten om deze maatregel direct toe te passen. Deze maatregel is extra genomen naast de strafrechtelijke procedure die momenteel loopt.

De man sloeg de agent meermalen met de vuist in het gezicht nadat hij vooraf had geweigerd de aanwijzingen van de politie op te volgen.  Een tweetal portiers had de man kort ervoor het café uitgezet. De man was onder invloed van alcohol en stelde zich hinderlijk op tegenover andere bezoekers. Met behulp van horecaportiers is de verdachte uiteindelijk aangehouden door de politie. Daarbij is ook de wapenstok ingezet.

Meerdere agenten hielden letsel over aan het incident, waarvoor een van hen direct door een arts bezocht moest worden. Een collega heeft een botkneuzing aan het jukbeen en opgerekte banden van een duim. De ander heeft een gekneusde schouder.

De man is na het weekend heengezonden en zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Omdat de burgemeester verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in de stad heeft hij de verdachte ook een gebiedsverbod opgelegd voor de komende twee weekenden.

Burgemeester Van Domburg benadrukt dat vernieling en geweld niet worden getolereerd in het bruisende uitgaansleven van IJsselstein. “Daarom treed ik streng op tegen mensen die de veiligheid in gevaar brengen. Zeker ook als het gaat om agressie tegen hulpdiensten. Als gemeente zetten we ons samen met stadstoezicht, politie en horecaondernemers in op een veiligheid uitgaansklimaat. Uitgaan moet leuk zijn. Op deze manier kunnen we samen zorgen dat IJsselstein veilig wordt en blijft. Tegen wangedrag treden we op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10