Montfoort SV’19 met lege handen

Algemeen 139 keer gelezen

Montfoort - Zaterdag 19 oktober ging Montfoort SV’19 op bezoek bij SVL. Beide ploegen hadden na 4 speelrondes 7 punten. De winnaar van deze dag had een goede kans om de derde plek te bemachtigen, terwijl de verliezende ploeg een pas op de plaats zal moeten maken. Montfoort SV’19 verloor met 3-2.
Alle reden dus om zeker niet te verliezen op bezoek in Langbroek.

Montfoort SV’19 begon net als de afgelopen weken sterk aan de wedstrijd. Het speelde in de eerste helft opnieuw redelijk positiespel en kwam tot meerdere kansen, maar vaker tot mogelijkheden waar een grote kans uit voort kon komen. Echter ontbrak het door verkeerde keuzes of mindere aannames aan een goed vervolg.
Montfoort SV’19 was de betere ploeg in de eerste helft, maar paste zich naarmate de eerste helft vorderde steeds meer aan aan het povere spel van SVL.
SVL creëerde vrijwel niets, maar werd in de 10de minuut geholpen door een eigen goal van Don Mimpen.
In de 17de minuut werd de stand na een vlotlopende aanval gelijk getrokken. Bilal Laoikili werd goed vrijgespeeld en kon vanaf de achterlijn de bal op de geheel vrijstaande Jort van Geffen geven die de bal voor het intikken had en de dikverdiende 1-1 op het scorebord bracht.
Er werd een ruststand van 1-1 bereikt waar SVL meer dan tevreden over kon zijn en de Montfoortenaren zichzelf opnieuw te kort hadden gedaan.

In de tweede helft een minder Montfoort SV’19 dan in de eerste helft maar nog altijd zeker niet minder dan SVL. Naarmate de tweede helft vorderde werd duidelijk dat de ploeg die als eerste zou scoren waarschijnlijk ook zal winnen. In de 72ste minuut een vrije trap van SVL die prima indraaide en goed binnen gekopt werd 2-1. Montfoort SV’19 ging nog verder van de goal spelen om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstonden er grote ruimtes waar SVL gebruik van maakte en na een vlijmscherpe counter de 3-1 scoorde. Direct daarna zorgde Denny van Loen met een wonderschone goal voor de 3-2,
maar de tijd was te kort om ook de gelijkmaker nog binnen te schieten.
Hierdoor stond Montfoort SV’19 opnieuw met lege handen tegen een ploeg die zeker niet beter is.
SVL veroverde door deze zege de derde plek en Montfoort SV’19 vinden we terug op de zevende plek.

Komende zaterdag wederom een wedstrijd met een tegenstander die gelijkwaardig zal zijn aan Montfoort SV’19.
WNC komt op bezoek in Montfoort waar de aftrap om 14:30 uur genomen zal worden.

Aansluitend zal er met balsponsoren Harry (Bolle Harry) en Simon (The Old Bakery)
een klein feestje gevierd gaan worden in de kantine op Zuid.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37