De kinderen hoorden van de moeder van Miguel zelf hoe het met Miguel is gegaan, en dat nog veel nazorg nodig is. (Ingezonden foto)
De kinderen hoorden van de moeder van Miguel zelf hoe het met Miguel is gegaan, en dat nog veel nazorg nodig is. (Ingezonden foto) (Foto: )

Kinderen Heeswijkschool in actie voor blinde peuter Miguel

  •   keer gelezen

De kinderen van de Heeswijkschool hebben in deze kersttijd een bijzondere actie gevoerd om geld in te zamelen voor Miguel, een jongetje van nu 2,5 jaar, dat blind werd geboren. Er was veel geld nodig om hem te opereren zodat hij weer iets kon zien.


Montfoort - De doktoren in Nederland konden hem helaas niet helpen. Na een lange zoektocht kwamen de ouders bij een arts in Luik terecht. Hij kende iemand in Amerika die Miguel misschien kon behandelen. Nadat het dossier naar de desbetreffende 86-jarige arts was opgestuurd kwam het verlossende woord.Miguel kon geopereerd worden. Echter was daar geld voor nodig, heel veel geld. Dankzij de hulp van vele lieve mensen en organisaties kon Miguel de reis maken naar Amerika en onderging daar een zware operatie.
En zo vertrok maandag 16 december om 05.45 uur vanuit België een bijzondere bezoeker richting de Heeswijkschool. Ondertussen kwamen de kinderen van de onderbouw bij elkaar en kregen tekst en uitleg over de challenge en de lege flessenactie. Een geblindeerde skibril durven dragen, waardoor je helemaal geen licht meer kan zien, is leuk de eerste 5 minuten. Maar hoe is dat na een half uur, een uur of zelfs langer. Vele kinderen hebben dit ondervonden. De kinderen hebben van de moeder van Miguel gehoord hoe het verder is gegaan, dat Miguel weer iets kan zien, maar dat er veel nazorg nodig is.
De challenge liet de kinderen inzien hoe het voelt om te leven zonder zicht. De lege flessenactie is voor onder meer een speelkeukentje waarbij zijn motoriek wordt getraind. De rest van het geld is voor een onbezorgd heerlijk dagje uit voor Miguel in Amsterdam.
Donderdag 19 december is ook een deel van de opbrengst van de kerstborrel geschonken aan Miguel. Ook stond er een grote pot voor vrije giften voor Miguel. Want kinderen gaven aan dat ze nog meer lege flessen wilden ophalen of zelfs geld wilden doneren uit hun eigen spaarpot. Die middag vertrok een deel van de kleuters met alle gespaarde flessen en leverden die alvast in bij de supermarkt. De moeder van Miguel en Miguel zelf waren nu al heel dankbaar voor alles wat de kinderen op de Heeswijk hadden gedaan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten