Piet Rutges speelt tijdens de Top 2000 in De Rank met de band Stage Fright een aantal nummers. (Foto: Paul van den Dungen)
Piet Rutges speelt tijdens de Top 2000 in De Rank met de band Stage Fright een aantal nummers. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Muziek met inhoud in Top 2000 De Rank

24 dec, 13:02 Algemeen

De Rank, het kerkgebouw van de Protestante Gemeente in Montfoort, is zondag 29 december de plek voor iedereen die muziek met een verhaal een warm hart toedraagt. Deze keer met de band Stage Fright. Piet Rutges vertelt.

Montfoort - Evenals vorig jaar is er die dag een bijzondere kerkdienst waar de mensen samen kunnen zingen en luisteren naar favoriete Top 2000 nummers die niet alleen op de radio, maar ook in de kerk thuis kunnen horen. Dominee Martha Verstoep leidt deze speciale dienst en heeft onder andere aan de leden van de Montfoortse band Stage Fright, maar ook aan Ton van Rossum en Jos Sluijs van de Vinyl Boys gevraagd om daar live te komen optreden. Piet Rutges: “Het is ons al eerder gevraagd om tijdens de Top 2000 op te treden. Ik heb er zelf als eerder opgetreden, maar nog niet eerder met de band. Vooraf hebben wij met de dominee en met een aantal mensen van de kerk overleg gepleegd. Dit jaar zingen en spelen wij zes liedjes, met allemaal een verhaal. Ook werd aan ons gevraagd om twee liedjes te doen die voor ons als band een grote of speciale waarde hebben. Daar hebben wij natuurlijk mee ingestemd. Een van deze bijzondere nummers is speciaal geschreven voor onze overleden drummer Hans Veenbrink.”
De Vinyl Boys draaien vanaf 15.00 uur bij de inloop, speciale verzoeken uit de Top 2000 en ook nog later tijdens de dienst. Het is in ieder geval een dienst waarbij de muziek centraal staat. Piet Rutges: ‘’Natuurlijk is er geen tijd en gelegenheid om de volledige Top 2000 te gaan draaien, maar je staat versteld hoeveel nummers er inhoudelijk heel goed in een kerk gespeeld kunnen worden. Alleen al omdat de teksten zo goed aansluiten bij datgene waar een kerk voor staat. En of dat nu Nederlandstalige of anderstalige nummers zijn, dat maakt niet uit. Liedjes die een verhaal vertellen zijn er in overvloed. Denk aan het nummer ‘Mijn Gebed’ van D.C. Lewis, dat uitermate geschikt is om tijdens zo’n dienst te spelen. Maar ook ‘Een spel kaarten’ van Gerard de Vries - over een verhaal gesproken - zou zeker niet misstaan.’’

Op zondag 29 december begint om 16.00 uur in kerkgebouw De Rank aan de Verlengde Hoogstraat 26 de Top 2000. De Rank is geopend vanaf 15.00 uur. Er kan, naast een live optreden van de band Stage Fright, ook geluisterd worden naar de muziek die Ton van Rossum en Jos Sluijs van de Vinyl Boys hebben meegebracht en daar gaan draaien. Het belooft een mooie middag te worden. De toegang is vrij, maar vol is vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55