Marlies Vrolijk, Barbara van Rijn en Gerwin van der Wijngaard zijn al decennia lang lid van Linfano. (Foto: J. Severs-Hilgeman)
Marlies Vrolijk, Barbara van Rijn en Gerwin van der Wijngaard zijn al decennia lang lid van Linfano. (Foto: J. Severs-Hilgeman) Foto: Picasa

Linfano maakt zich op voor groots jubileumconcert

Algemeen 340 keer gelezen

Helaas is er na 55 jaar nog steeds publiek dat Linfano alleen kent van straatoptredens tijdens Koningsdag, Sinterklaasintocht en avondvierdaagse, maar er is veel meer. Linfano staat aan de vooravond van een grandioos lustrumconcert.

LINSCHOTEN - Toen Linschotens Fanfare Orkest - Linfano - werd opgericht waren Barbara van Rijn, Marlies Vrolijk en Erwin van den Wijngaard nog niet eens geboren. Bij deze drie musici sloeg het ‘Linfano-virus’ al op jonge leeftijd toe. Barbara was 16 jaar toen ze haar eerste muzieknoten speelde. In hetzelfde jaar werd ook de toen 9-jarige Gerwin van den Wijngaard lid van Linfano. Zijn moeder speelde bij Linfano en nog gekker, zijn grootvader Dirk van Wageningen behoorde begin jaren zestig tot de groep initiatiefnemers voor de oprichting. Marlies Vrolijk kon haast niet anders dan net als haar ouders en zusters gewoon lid worden van Linfano. “Zelf had ik daar als 13-jarige niet voor gekozen, maar ik had de smaak al gauw te pakken.”
Naast gezin en werk is muziek voor hen nog steeds een fijne dagelijkse bezigheid. “ ‘Toeteren’ zowel thuis als bij de club is een stukje ontspanning, maar het geeft ook voldoening”, leggen ze uit. Niet een van hen blaast nog op het instrument, waarmee ze aanvankelijk zijn gestart. En dat heeft een positieve werking. “Vanaf een andere positie leer je naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte te geven. Het vergroot het plezier.”
Linfano bestaat uit een fanfareorkest en een melody percussionband die afzonderlijk, maar bij voorkeur ook gezamenlijk optredens verzorgen. De vereniging heeft ook een leerlingenorkest voor jonge en volwassen leerlingen. Doel is om met elkaar muziek te maken en er plezier aan te beleven. Samenwerking en training van het muzikaal gehoor worden spelenderwijs gevormd. Linfano is verder een actieve vereniging die ook activiteiten organiseert voor onder meer de aanschaf van instrumentarium en de organisatie van concerten. Daartoe verkopen de musici jaarlijks tuinplantjes en organiseren zij flessenacties. Maar een volle zaal tijdens een concert heeft uiteraard de voorkeur!

De sporthal in De Vaart wordt omgebouwd tot concertzaal. De aankleding en het niveau van Linfano zal ongekend zijn. Zaterdag 9 november om 20.00 uur. Thema: ‘Ons dorp’. Feest van herkenning. Met zanger, acteur en presentator Benjamin Murck. Fanfareorkest o.l.v. Olaf Schipper. Melody Percussionband o.l.v. Marcel Heijnen. Toegang 12,50 euro. Voorverkoop: Boon’s Supermarkt, JAA!Wonen&Meer, de leden of via lustrum@linfano.nl. Kaarten op de avond zelf indien nog voorradig. Zie ook www.linfano.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37